Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 22°C




















Abdullah Avcı itirafı geldi ‘Abdullah Avcı’ya getirmek istedim’

Abdullah Avcı itirafı geldi ‘Abdullah Avcı’ya getirmek istedim’
31 Aralık 2021 12:20
274
A+
A-

Fenerbahçe’nin eski sportif direktörü Damien Comolli’den dikkat çeken açıklama…

Türkiye’de Fenerbahçe’nin eski sportif direktörü olarak tanınan Damien Comolli, Futbolarena’ya konuştu.

Comolli yaptığı açıklamada, Abdullah Avcı’ya talip olduklarını anacak transferin gerçekleşmediğini ifade etti.

İŞTE COMOLLLİ’NİN RÖPORTAJININ O BÖLÜMÜ

BEN ABDULLAH AVCI’YI GETİRMEK İSTEDİM

O ilk sezondaki başarısızlığı nasıl tanımlarsınız?

– Farklı sebepler var. Her şeyden önce aynı sebepten dolayı Fenerbahçe şu anda Trabzonspor’dan 10 puan geride ve kötü bir sezon geçiriyor. (Kasım ayı röportajı) 2018’de zaten böyleydi. Hiçbir şey değişmedi. Ama asıl sorunuza dönersem, yaptığımız ilk hata… Yabancı bir sportif direktörümüz olmamalıydı. Yani tecrübesiz yeni başkan, yabancı spor direktörü ve yabancı teknik direktör üçlüsü işe yaramadı. Bence ilk sezonda tecrübesiz bir başkan varken ya sportif direktör ya da teknik direktör Türk olmalıydı.

İkisinden biri?

– Evet. Ben Abdullah Avcı’yı getirmek istedim. O Başakşehir’deyken önceliğim buydu. Bunu yapamadık. Ya da kulüp bir Türk sportif direktör getirmeliydi yabancı bir teknik direktör tercih ediyorsa. Ama herkes yeniyken, özellikle de Türk insanıyla yeni tanışmış bir sportif direktör ve bir teknik direktör seçmek bir hataydı. Sonra, bilirsiniz, anlatmaya çalıştık yapıyı. Bir yapımız vardı, bir sportif direktörümüz vardı. Bir başkan vardı, rapor verdiğim başkan yardımcısı vardı. Sportif direktör vardı. Bir antrenör vardı. Ama bu yapıyı Türkiye’deki kimse anlamadı, Fenerbahçe’dekiler, kulübün içindekiler de bu yapıyı anlamadı ve daha ilk günden bu yapıyı yıkmaya çalıştı. Yani, şu anda neler olduğuna bir bakın. Kulüp şu anda başarısız ve size garanti ederim ki 2018’deki aynı sebeplerden dolayı başarısız. Pek çok farklı şey söz konusuydu. Ve sinir bozucu şeyler: Mesela Slimani’yi aldık. Herkes onun bir felaket olduğunu söyledi. Ama Slimani daha sonra Monaco’da oynadı ve şimdi Lyon’da oynuyor. Ayew’le imzaladık, yeterince iyi olmadığını söylediler. Bir yıl sonra, Swansea ile 18 gol attı ve 11 asist yaptı. Frey’le anlaştık, herkes Frey’in Fenerbahçe’nin gördüğü en kötü oyuncu olduğunu söyledi. Şu anda Belçika’nın en iyi forveti. Birkaç hafta önce Belçika’daki kulübünün sportif direktörüyle görüştüm. Avrupa’daki birçok kulübün onu istediğini söyledi. Biliyorsunuz işte. Ferdi’yle uzun süreli bir sözleşme yaptık. Berke’yle uzun süreli bir sözleşme yaptık. Akademide işleri yoluna koymaya başladık. Mesela Mami yani Muhammed Gümüşkaya, bizim bulduğumuz ve geliştirmeye başladığımız bir oyuncuydu. Zamanımız olsaydı, bize izin verselerdi, bize zaman verselerdi, takım şu anda çok iyi bir Slimani, çok iyi bir Frey veya halen Brentford’la Premier Lig’de oynayan çok iyi bir Zanka ile dolu olacaktı. Brentford’un bugün Fenerbahçe’yi yeneceğini garanti edebilirim. Brentford çok iyi bir takım. Ve Zanka o takımda oynuyor. Ama Fenerbahçe’de oynayacak kadar iyi değildi! Yani Ferdi, Berke, Frey, Zanka, Slimani, Ayew ve Vedat’tan oluşan bir karma olacaktı. Ve zamanımız olsa daha çok Vedat, daha çok Ferdi ve daha çok Berke bulmuş olacaktık. Yani başarısızlık yapıyla ilgili. Bu kulübün nasıl yönetildiğiyle ilgili… Bu kulüp sürekli kendini imha etme modunda. Temel problem bu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.