Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C




















Trabzonspor’da ilk yarı panaroması: Nwakame, Hamsik ve Cornelius…

Trabzonspor’da ilk yarı panaroması: Nwakame, Hamsik ve Cornelius…
29 Aralık 2021 13:01
184
A+
A-

Trabzonspor’da ilk yarının panaroması

Trabzonspor tarihi bir ilk yarıyı geride bıraktı, 46 puan toplayan Bordo Mavililer ligin ilk yarısını en yakın rakibine 6 puan fark atan Trabzonspor’da birçok isim öne çıkmayı başardı.

BİİTİRİCİLİK FARKI ZİRVEYE TAŞIDI

Trabzonspor’un ligin ilk yarısına bakıldığında karakteristik özellikleri şöyle sıralanıyor. Topa sahip oluyor, agresif değil, kısa pasa dayalı bir oyun stili ve merkezden saldırdı.

Gol yollarındaki usta ayaklarının bitiriciliği ve rakipten top çalma özelliği Trabzonspor’un zirvede yer almasının en büyüke etkenleri olarak sıralanıyor. Usta ayaklarının olması nedeniyle ceza sahası dışından da etkili olabilen Trabzonspor, rakiplerini sıkça kontra ataklarla vurdu.

EN FAZLA SÜRE ALAN UĞURCAN

Trabzonspor’un yıldız oyuncusu Uğurcan Çakır, Bordo Mavili takımın 1620 dakikayla en çok süre alan oyuncusu oldu. Çakır sadece 1 maçta takımını kırımızı kart cezası nedeniyle yalnız bırakmıştı.  Uğurcan’ı Hamsik 17, Edgar 17  ve Berat Özdemir 16 maç ile takip etti.

DEPLASMANLARDA ŞOV YAPTI

Trabzonspor kendi evinde oynadığı maçlardan 6 galibiyet çıkarırken deplasmanda ise tam 8 galibiyet almayı başardı.

CORNELİUS KRALLIĞA ÇOK YAKIN

Trabzonspor’un Danimarkalı yıldızı Cornelius özellikle son haftalarda bulduğu gollerle takımına zirve yolunda büyük destek oldu. Toplamda 9 gole ulaşan Cronelius, 11 gollü Pesic’in ensesinde.  Trabzonspor’un diğer yıldızları Bakasetas’ın 7, Nwakaeme’nin ise 6 golü bulunuyor.

ASİSTLERDE DAĞILIM VAR

Trabzonsporlu oyucular bu sezon asistlerde ise büyük dağılım yaşadı. Nwakaeme 6 asist yaparken, Bakasetas 4, Hamsik 3 asistle takip etti.

KAFA GOLLERİ DÜŞTÜ, PENALTILAR ÇIKTI

Trabzonspor’un attığı gol tiplerine bakınca penaltı sayısının öne çıktığı görülüyor. Trabzonspor bu alanda Giresunspor ile birlikte 6 penaltı ile zirvede yer alıyor. Trabzonspor ayrıca attığı gollerin 3 tanesini kafa 26 tanesini de ayakla atmayı bildi.

KIRMIZI ARTTI, SARILAR DÜŞTÜ

Trabzonspor’un gördüğü kartlara bakıldığında kırımızı kartların arttığı görülüyor. Trabzonspor bu sezon 3 kez kırmızı kartla cezalandırıldı. 36 sarı kart gören Trabzonspor bu alanda ortalamanın altında kaldı. Ligde en fazla kırmızı kartı 7 kez ile Karagümrük görürken en fazla sarıyı Kasımpaşa 51 sarı kart ile gördü.

GENİŞ KADRO, DEĞİŞİKLİKLERE YANISIDI

Oyuncu değişiklik sayılarında ise Trabzonspor geniş kadrosunun fayalarını gördü. Ligin ilk yarısında 86 kez oyuncu değiştiren Avcı, bu alanda dikkat çekici bir istatistik yakaladı. Bu anlamda en çok oyuncuyu 93 oyuncu değişikliği ile Galatasaray yaparken en az değişikliği ise 58 kez ile Malatyaspor yaptı.

EN ÇOK TOPA SAHİP OLAN 4. TAKIM

Ligin ilk yarısına bakıldığında daha çok topla oynayan bir Trabzonspor, akıllarda kaldı. Yer yer üstünlük kuran Trabzonspor, bazı maçlarda ise savunmasıyla öne çıktı. Ligin en çok topla oynayan takımı %55,9 ile Beşiktaş olurken, %55.2 ile Karagümrük, %55 ile Başakşehir takip etti. Trabzonspor ise ligin ilk yarısında %54.8’lik ortalama yakadı ve Galatasaray’ın önünde 4. Tamamladı.

HAVA TOPLARI TRABZONSPOR’DAN SORULUYOR

Bu sezon az kafa golü bulmasına rağmen Trabzonspor, orta saha mücadelerinde oldukça başarılı bir görüntü ortaya koyuyor. Trabzonspor, maç başına tam 7 hava topu kazandı. EN yakın rakibi Adana Demirspor 4 ile takip ediyor.

ŞUTLARDA GERİDE

Trabzonspor bu sezon maç başına atılan şutlarda gerilerde yer aldı. Zirvede Galatasaray 15, Beşiktaş, 14.4, Konyaspor, 14.3, Adana Demirspor 13.9 ve Fenerbahçe 13.7 ortalamasıyla yer aldı.

PAS YÜZDESİNDE BÜYÜK BAŞARI

Trabzonspor’un ilk yarıda oynadığı futbolun en temel özelliği yüksek pas yüzdesinin olmasıydı.  Istatistiklere bakıldığında Trabzonspor %85.8’lik bir pas yüzdesi yakalayarak %86.9’luk pas yüzdesi yakalayan Başakşehir’in arkasında kalarak 2. oldu.

EDGAR SARARDI

Sarı kartlara bakıldığında Edgar Ie tam 6 kez sarı kart gördü. Edgar’ı 3 sarı kart ile Bakasetas takip etti. Hugo, Türkmen ve Uğurcan’ın 1 kırmızı kartı bulunuyor.

İÇ SAHADA EN ÇOK GOL NWAKAEME

Bu sezon iç saha maçlarına bakıldığında Trabzonspor’da en çok katkı veren isim Nwakaeme oldu. Nijeryalı 4 gol 2 asistle oynadı. Cornelius iç saha maçlarında 4 gol 1 asist yaptı. Djaniny ise 3 gol 1 asist, Bakasetas 3 gol 2 asist ve Hamsik ise 1 gol 1 asistle iç sahada oynadı.

DEPLASMAN KRALI BAKASETAS

Trabzonspor’un dış sahadaki maçlarına bakıldığında Cornelius’un skorer oyunu ve Bakasetas’ın kritik golleri ve Nwakaeme’nin asistleri dikkat çekiyor. Cornelius deplasman maçlarında tam 5 gol bulurken Nwakeme 4 asist yaptı. Bakasetas  ise 4 gol 2 asistle oynayarak farklı bir performans ortaya koydu.  Deplasmanlarda en çok forma giyen isim ise 10 maçla Uğurcan ve Marek Hamsik oldu.

KİLİT PAS ADAMI HAMSİK

Trabzonspor’a geldiği günden itibaren gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Marek Hamsik neredeyse oynadığı her maçın en çok koşan ismi olmasının yanı sıra attığı paslarla dikkat çekti. 3 asist yapan Hamsik maç başı 2,4 kilit pas ortalaması yakalayarak rakiplerine fark attı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.