Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 23°C




















Başkan Ağaoğlu ‘’300 milyon lira bekliyoruz’’

Başkan Ağaoğlu ‘’300 milyon lira bekliyoruz’’
24 Aralık 2021 17:34
284
A+
A-

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarında ”Kulüplerimize bir 300 milyon liralık destek sözü vermişti. Sayın Federasyon Başkanımız, Nihat Özdemir’in bu sözünü ivedilikle yerine getirmesini talep idoyruz. toplantıdan sonra kendisiyle tekrar konuşacağım. Şu anda özellikle Anadolu kulüplerimizin Ocak ve şubat ayından sonrasını finansal olarak devam ettirme şansları ortadan kalkmış durumda. Kulüp başına 15 Milon TL’nin kendileri adına çok şey ifade etiğini söylediler. Bizde buna katılıyoruz. Anadolu Futbolunun, büyük takımlarla mücadele edebilecek seviyeye taşıyamadığımız takdirde Türk futbolunun gelişmesini, Türk futbolunun Avrupa’da ve dünyada başarılı olmasını beklememiz hayal perestlik. Anadolu Kulüplerinin hem sportif hem de finansal anlamda bu durumunu ivedilikle çözmemiz gerekiyor. Harcama Limitleri. TL üzerinden tahsis ediliyor kulüplerimize. Ama yüzde 80 ödemeler Euro bazında olduğu için orada oluşacak boşluğun ne şekilde giderileceğini Federasyon ile birlikte transfer çalışmaları başlamadan bu sorunun ivedilikle çözüme ulaştırılması gerekiyor. Bu doğrultuda Federasyon ile görüşmelerimiz olacaktır.Bugün sosyal medyada temsilciler kurulu başkanıyla alakalı bir takım işler var. Bunlar ciddi iddialar ve araştırılması gereken iddialar. Kulüpler Birliği olarak bu konunu takipçisi olacağımızı ve federasyonun atacağı adımlar ve önlemlerle ilgili bugün akşam saatlerinde Federasyon Başkanımız ile örüşme yapacağız. Bu iddialarda doğruluk payı varsa zarar verecek iddialardır. Federasyon Başkanımızla görüşme payı gerçekleştireceğiz. bu iddialarda doğruluk payı yoksa da kamu vicdanını tatmin edecek şekilde açıklamayla gündemden düşürülmesi talebimiz olacak. Bizim çalışmalarımız devam ediyor. Federasyon ile olan çalışmalarımız da devam ediyor. Danışman şirket ile de çalışmalar devam ediyor. Bilgi alışverişi oldu. Kamuoyuyla paylaşacak kadar bir şey oluşmadığı için bunu şu an sizlerle paylaşamayacağız. İlerleyen haftalarda netice aldığımız takdirde gelişmelerle ilgili sizleri bilgilendireceğiz.

Kulüp Başkanlarının ve Kulüpler Birliğine üye başkanlarının gösterdiği hassasiyeti federasyondan da beklememiz gerekiyor. Bu kadar sıkıntılı bir süreç yaşanırken, hakemlerimizin biraz daha dikkatli, biraz daha sıkıntılardan uzak, problemlerden uzak, tartışılmaya meydan vermeyecek şekilde maç yönetmeleri zaten bütün kulüp başkanlarının hemen hepsinin talebi. Ancak, üzülerek takip ediyoruz ki özellikle bazı maçlarda hakem kararları yine çok ciddi şekilde tartışılmaya meydan verecek bazı kararlarla karşı karşıyayız. Bununla alakalı kulüp başkanlarımızın almış oldukları prensip kararı bu hafta sonu itibariyle nihayete eriyor. İlk devrenin sonuna kadardı bu.. MHK’nin yaptığı çalışmaların pozitif neticelerini bekliyoruz. biraz daha bu konuda hassas olmaları, en azından kulüplerimizin, başkanlarımızın, oyuncularımızın kafasında ki soru işaretlerini ortadan kaldırabilecek doğrultuda veya bizi ona ikna edecek doğrultuda adımların atılması da önümüzdeki hafta MHK Çalışma Grubuyla yapacağımız toplantıda gündeme getireceğimiz konulardan birisi..” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.