Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















Milletvekili CORA, net konuştu TÜRKİYE’YE, TL’YE GÜVENİN

Milletvekili CORA, net konuştu  TÜRKİYE’YE, TL’YE GÜVENİN
22 Aralık 2021 19:10
166
A+
A-

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, A Haber’de Gazeteci Erkan TAN’ın sunduğu Sabah Ajansı programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamaların ardından dövizde sert bir düşüşün yaşandığını hatırlatan CORA, ERDOĞAN’ın açıklamalarının güven verdiğini, dolarda yaşanan sert düşüşün ise muhalefet partisi Milletvekillerini üzdüğünü söyledi.

DOLARDAKİ DÜŞÜŞ MUHALEFETİ ÜZDÜ

“Dün akşam Plan ve Bütçe Komisyonunda asgari ücret ile ilgili çalışmaları yürütüyorduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açıklamaları sonrası sadece dolar düşmedi. Aynı zamanda muhalefet partilerinin milletvekillerinin yüzleri de düştü.” diyen CORA, “Onların bu hallerini açıkçası bir talihsizlik olarak görüyorum ve çok üzülüyorum. Muhalefet partisinin milletvekilleri dolar düşünce de tepki gösterdiler. Bu da onların siyasetinin çıkmaz girdiğinin göstergesidir. Doların düşüşünün de tehlikeli olduğunu bile söylediler ve bunula ilgili varsayımlar ortaya koymaya çalıştılar. Bu da Türkiye’de muhalefetin öngörüsüzlüğünü ve kabiliyetsizliğini ortaya koyuyor.” ifadelerine yer verdi. TÜRKİYE HEDEFLERİNE EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEK

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın konuşmasının güven verdiğini vurgulayan CORA, sözlerine şu şekilde devam etti:

 

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açıklamaları tam anlamıyla güven veren bir konuşmaydı. Geleceğe yönelik çok önemli vizyon ve perspektif ortaya koymuştur. Ekonomik modelini perçinleştiren ve almış olduğu mücadele kararını tasdikleyen bir yaklaşım olmuştur. Hiçbir şekilde faiz artırımı söz konusu değildir. Sadece Türkiye’ye güvenin, TL’ye güvenin, ülkemizin yapmış olduğu yatırımlara, ekonomisine her yönüyle güvenin mesajı vermiştir. Sadece ekonomi temeli olmayan yükselişine vurgu yapılmıştır. Doların 6, Euro’nun 8 TL’nin üzerindeki artışının bir köpükten ibaret olduğunu, algı tetikçilerinin özellikle oluşturmaya çalıştıkları gerilimin boş olduğunu, dolarında boş çuval gibi savrulduğunu hep beraber gördük. Türkiye’yi döviz sarmalının içine çekmek isteyenlerin hayalleri boşa çıkacak. Cumhurbaşkanımız vatandaşın, ihracatçının ve ticaretle uğraşan herkesin kaygılarını ortadan giderecek bir yaklaşım ortaya koydu. Uzun vadeli kur perspektifini ortaya koyması ihracatçıya güven verdi ve saatler içerisinde TL lehine büyük bir hareketlilik olmuştur. Bunun devam edeceğini öngörmekteyiz. Kısa süre içerisinde de bunun temelleri daha sağlam şekilde yere basacaktır. Türkiye hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir. Bu kadar sorunların konuşulduğu ortamda. Dövizin inanılmaz derecede arttığı bir ortamda biz yatırıma ve üretime, ihracata devam ediyoruz, Türkiye son yılların en çok büyüme kaydeden ülke olmuştur. İlk defa 2 ay üst üste cari fazla verdiğimiz bir dönemdeyiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.