Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















Ayvazoğlu meclis konuşmasında şunları söyledi

Ayvazoğlu meclis konuşmasında şunları söyledi
17 Aralık 2021 13:04
214
A+
A-

TBMM Genel Kurulu’nda 2020 Kesin Hesap Kanun teklifi görüşmelerinde konuşan AK Parti Trabzon milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AK Parti’nin muhalefetin tezlerini çürüttüğünü belirterek, bütçe görüşmeleri süresince muhalefet partilerinin Meclis kürsüsünden yaptıkları konuşmaları eleştirdi.

Ayvazoğlu meclis konuşmasında şunları söyledi :

“Sayın Başkan, kıymetli milletvekilleri;
2020 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 4.maddesi üzerinde AK Parti Grubu adına söz almış bulunmaktayım.
20 yıldır bütçeyi bizlere teslim ederek hükümetimizi taltif eden, muhalefetten de en azından bir mahçubiyet bekleyen aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.

Günlerdir burada maruz kaldığımız alt segment ifadelerin, gelişime kapalı parti müfredatlarının muhaliflik yetisinde yarattığı harabiyetin, ve üstüne üstlük devletin sağladığı tüm imkanlarından faydalanıp, imkansızlıklar üzerine kurgulanmış pervasız bir üslubun vekil kimliği üzerinde ne kadar eğreti ve yakışıksız olduğuna şahitlik ettik.
Aidiyetleri ve mutlak doğrular arasında bir türlü oluşturamadıkları kesişim kümesinden mütevellit, muhakeme kabiliyetlerindeki yetersizliği, kaba saba tavırlarla örtme telaşlarını izledik.
Klasik muhalefet burada ard arda söz alıp konuşurken içimiz bayıldı, bu engin bilgi deryasına ve izahı olmayan iletişim becerisine ne şekilde ulaşabildiler, çıfıt çarşısına çevirdikleri bu aziz kürsüdeki elit skalayı kendi tarihsel süreçlerinde hangi döneme oturtabildiler diye merak ettik.

Kusura bakmayın ama, eskici dükkanlarının yeniden görücüye çıkmış hayaletleri gibisiniz.

Daha fazla toplumsal adalet, daha çok özgürlük, daha fazla eşitlik talebini hem bireysel hem de toplumsal düzeyde savunan ve hayata geçiren AK Parti’nin, sömürdüğünüz bu argümanları tüketişine öfkelisiniz. Siz aslında sizin gibi düşünmeyen, sizin gibi yaşamayan ve hep hükmetmeyi ve had bildirmeyi hak gördüğünüz insanlarla eşitlenmeyi hazmedemiyorsunuz.

 

Hala bu milletin sağduyusunu, bilgisini, görgüsünü, öngörüsünü küçümsüyor, AK Parti’ye duydukları güveni cehaletle eşitliyorsunuz. Yoksa meclis kürsüsünden yaptığınız bu basit, bu yoz, siyaset literatüründen uzak, demokratik ve katılımcı değerlerle örtüşmeyen replikler başka şekilde nasıl izah edilebilir? Bu halk bu dilden anlar demek istiyorsunuz. İşte bu yüzden ne sosyal demokrat olabildiniz, ne milliyetçi, ne ulusalcı, ne laik, ne antifaşist, ne de anti kominist.

Ruh haliniz karmakarışık olabilir ama kusura bakmayın bu meclis, bilinç altınıza işlenmiş galiz bir küfrün genel başkan düzeyinde vücut bulmasını, grup başkan vekili düzeyinde kerih bir lügatı, vekil düzeyinde son derece rahatsızlık veren beden dilinizi, sahip olamadığınız elinizi kolunuzu, oturma şeklinizi haketmiyor. Belki bu çatı altında ağzından kadın hakları başlığını düşürmediği halde tüm bunlara kayıtsız kalmayı seçerek kendi kimlik sorgulamasında sınıfta kalan vekiller olabilir ama bir destur, bir edep ya hu!
Azıcık demokrasi, azıcık saygı sizin için çok mu zor?

Geçmişinizde tüm şeytani düşlerinize kılıf yaptığınız kamusal alanlarınız, süper güç saydığınız bir temsiliyetin karşısında eğilip bükülerek iliklenen ceketin düğmeleri kadar değersiz, anlayın artık! Siz kendinizi bu ülkenin en bilgili, en ulu, en mühim ve en üstün siyasi ırkı olarak görebilirsiniz ama üzgünüm gerçekler bambaşka. Çünkü bu millet sizi çok acı hatıralarla hatırlıyor. Çünkü geçmişiniz karanlık, zulüm ve acı dolu.

Çıkmış helalleşmeden bahsediyorsunuz.
Siz önce Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partide siyaset yaparken 80 yıldır gıkınızı çıkarmadığınız emperyalist dayatmalar için,
Burjuvazi severliği bağımsızlığa değişmiş gıcır gıcır sınıflarınız için,
SOL anlayışı, meclis düzeninde hemen sol tarafınızdakilerle oturup kalkıp maskaraya çevirdiğiniz için,
Partinizin içine nüfuz etmiş/edebilmiş her türlü musibet için,
Tezkereye h…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.