Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















Akçaabat’ta Yunus Emre anıldı

Akçaabat’ta Yunus Emre anıldı
17 Aralık 2021 09:37
274
A+
A-

Halk ozanı Yunus Emre vefatının 700’üncü yıldönümünde Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılı ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’  ilan edilmesi  vesilesiyle Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Yunus Emre’yi anma ve anlama programı düzenlendi. Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezinde düzenlenen programa Akçaabat Kaymakam Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrulah Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Ergüden ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, Akçaabat Belediyesi Korosunca Yunus Emre’nin sevilen eserlerini ilahi dinletisi ile katılanların beğenisine sunuldu.

Erol Günaydın Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programda drama gösterisi sahnelendi. Öğretmen Süleyman Şirin, Gazeteci Cengiz Bölükbaşı, Antrenör Tahir Usman ve Eğitimci Yazar Miktat Eyüboğlu Anadolu’da Türkçe şiirin öncüsü, tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin sevilen eserlerinden seçme şiirler okudular.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ” Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle 2021 yılı Cumhurbaşkanlığımız tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edildi.

Biz de Akçaabat Belediyesi olarak, Kültür ve Sanat Faaliyetlerimiz kapsamında, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’yi anmak, anlamak ve anlatmak adına bu programı tertipledik. Önemli olan da Yunus’u anlamak, yaşantısını örnek almak, onun tavsiyelerinden faydalanabilmektir. Kısacası önemli olan kıssadan hisse çıkarmaktır.

Programımızda Yunus Emre’yi canlandıran kısa bir dramatizasyon gösterisi, Yunus Emre’ye ait şiirlerin okunması ve ilahi dinletisi yer alıyor. Üstat Yunus Emre’yi anlatma hedefiyle, manevi hava içerisinde güzel bir gece geçirmiş olacağız.

Vefatının 700. sene-i devriyesinde gönül sultanımız Yunus Emre’yi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Rabbim onu Cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin.” diyerek Yunus Emre’nin ‘Bana Seni Gerek Seni’ şiirini okudu. Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ise ‘İlim kendin bilmektir’ şiirini seslendirdi.

Program sonunda şiir seslendirenlere ve ilahi dinletisinde görev alanlara plaketleri takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.