Dolar 32,4227
Euro 34,6753
Altın 2.395,08
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Çar 16°C
Per 15°C
Cum 18°C
Cts 18°C




















Başarılı doktor Ayhan Çağılcı, Pazar gün zorlu bir ameliyata daha imza attı

Başarılı doktor Ayhan Çağılcı, Pazar gün zorlu bir ameliyata daha imza attı
15 Aralık 2021 10:44
352
A+
A-

Özel Trabzon 7M Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Opr. Dr. Ayhan Çağılcı, İstanbul’dan gelen KBB – Boyun Cerrahı Opr. Dr. Sultan Bişkin, Anestezi Uzm. Dr. Özgür Yılmaz ve ameliyathane ekibi ile pazar günü “Troid Kanserini Totale Tamamlama ve Bileteral Boyun Diseksiyonu-Larenjektomi” ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. 72 yaşındaki kadını acil ameliyata alan Dr. Çağılcı ve ekibi, geçen yıl ameliyat olup hastalığı tekrarlayan hastayı, 7 saat süren başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuşturdu. Hastanın sağlığının çok iyi olduğunu ifade eden Dr. Çağılcı, hastanın tedavisinin haken yatarak devam ettiğini ifade etti.

Çağılcı, zorlu bir ameliyatı başarı ile sonuçlandırmanın gururunu yaşadığını ifade ederek, “Hastamızın sol ve sağ tarafından boynunda metestazları vardı. Triod kanseri. Bir yıl önce bir üniversite hastanesinde ameliyat olmuş. Radyoaktif iyot tedavisi almış. Hastalık sonradan nüksetmiş. Önce sağdaki lenflerin olduğu bölgeleri temizledik. Sonrasında bazı ana yapıları koruduğumuza emin olunca sol tarafa geçerek orayı temizledik. Soldan daha önce ameliyat olduğu için daha zordu. Bazı sinirleri görmek daha zordu. Tümör bölgesine gelerek, gırtlağa dışardan bakan tümörleri tıraşladık. Gırtlak içine giren tümörleri de ayrı bir şekilde bir kısmının içerden cerrahisini yaptık. Gırtlağı çıkardıktan sonra bu kısmı onarmak için kıkırdağa ihtiyacımız vardı. Bunun için de burnundan parça alarak gırtlakta çıkardığımız bölgeye yerleştirerek üzerine boyun kaslarını çevirdik. Bu şekilde hastamızın ameliyatını yaptık” dedi.
Çağılcı, “Ameliyat süremiz yaklaşık 7 saat sürdü. Zor bir ameliyatı başarıyla tamamlamanın haklı gurur ve mutluluğunu 7M Hastanesi çalışanları ve ameliyat ekibi olarak yaşıyoruz. Çağılcı, ameliyat süresince kendisine eşlik eden Başboyun cerrahı Sn Op.Dr.Sultan Bişkin, anestezi uzmanımız Sn.Özgür Yılmaz,Sorumlu hemşiremiz Sema Kurt ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.