Dolar 32,2562
Euro 34,8497
Altın 2.430,76
BİST 10.085,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Çar 15°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 18°C




















RİZE İLİMİZDE, 3 İLÇE, 2 BELDE VE 31 KÖYE MÜJDE! VARDA KAYNAKLARINDAN ALINAN SU İÇMESUYU DEPOLARINA ULAŞTI

RİZE İLİMİZDE, 3 İLÇE, 2 BELDE VE 31 KÖYE MÜJDE!  VARDA KAYNAKLARINDAN ALINAN SU  İÇMESUYU DEPOLARINA ULAŞTI
14 Aralık 2021 05:53
172
A+
A-

DSİ Rize iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Ülkemizin en çok yağış alan ili olan Rize ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki taşkın faaliyetlerin azaltılmasının yanı sıra, içme ve kullanma suyu ihtiyacının da karşılanmasında önemli rol oynamaktadır.

 

Rize ilimizde inşaat çalışmaları devam eden İçmesuyu projesi hakkında önemli müjdeler veren DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Rize Civar Yerler İçmesuyu Projesi’’ ile Kalkandere, Derepazarı, İyidere ilçeleri, Yolbaşı ve Kendirli beldeleri ile 31 adet köy yerleşim yerlerinin 2045 yılı ihtiyacı olan 3,12 hm3 içme ve kullanma suyunu, Varda kaynaklarından temin edilmesi planlanmıştır. Söz konusu proje; Rize Civar Yerleşimler 1. Kısım İsale Hattı, Rize Civar Yerleşimler 2. Kısım İçmesuyu İsale Hattı ve Rize Civar Yerleşimler 3. Kısım İçmesuyu İsale Hattı” etaplarından oluşmaktadır. Birinci kısmı tamamladık. İkinci kısmı tamamlamak üzereyiz. Üçüncü kısmı ise önümüzdeki yıl ihale etmeyi planlıyoruz” dedi.

 

Karadeniz’in zorlu coğrafyasında vatandaşlarımıza memba kalitesinde içmesuyu getirmek için çalıştıklarını ifade eden Genel Müdür Yıldız, “Projemizin muhtevasında 123 km çelik isale hattı, 32 adet yeni depo ve 4 adet mevcut depo bağlantıları ile tüm sistemin kontrol ve işletme işlerinin yapılabileceği SCADA otomasyon sisteminin kurulması yer almaktadır. Halihazırda, 1.Kısım ve 2. Kısım muhtevasında inşa edilen 21 adet yeni depo ile 5 adet mevcut depoya, Varda kaynaklarından alınan suyun temini sağlanmıştır. Depolarımız çok şükür su ile doldu. Söz konusu depoların şebeke bağlantıları ilgili Belediyelerce ve İl Özel İdaresince yapılacaktır. Şebeke bağlantılarının yapılması ile birlikte su kullanımına engel herhangi bir husus kalmayacaktır. Rizeli vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.