Dolar 32,2602
Euro 34,7155
Altın 2.411,14
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Açık
Trabzon
18°C
Açık
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 16°C




















İlk kez düzenlenen İşaret Dili Konseri yoğun ilgi gördü

İlk kez düzenlenen İşaret Dili Konseri yoğun ilgi gördü
5 Aralık 2021 10:54
209
A+
A-

Ortahisar Belediyesi ile İstanbul Kültür Üniversitesi, ‘Farkında olmak, farklı olmaktır’ sloganı eşliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ‘İşaret Dili Konseri’ düzenlendi.

Türkiye’nin ilk ve tek üniversite işaret dili korosu olan İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İşaret Dili Korosu Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde konser verdi. Konserde İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerinden oluşan İşaret Dili Korosu, Karadeniz’e özgü birçok parçayı işaret diliyle izleyiciyle buluşturdu.

“ÇOK GÜZEL BİR KONSER İCRA EDİLİYOR”

Konserden önce bir konuşma Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, türkiye’de ve bütün dünyada engelli vatandaşların önündeki engelleri ortadan kaldıran anlayışların ve projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Genç, “Bu anlamlı etkinliğe teşriflerinizden ötürü hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizleri saygıyla, hürmetle selamlıyorum. Bugünün önemine binaen, Engelliler Günü münasebetiyle dolayısıyla İstanbul Kültür Üniversitesi’nin işaret dili korosuyla birlikte bir etkinlikle tamamlamak istedik. Ben Kültür Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum. Çok güzel koroları var. İnşallah bu koralarla birlikte çok güzel bir program icra edeceğiz. Bu katkıları nedeniyle de sponsorlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah şehrimizde, ülkemizde ve bütün dünyada engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldıran anlayışları ve örnekleri, kaldıran projeleri hep birlikte hayata geçirebiliriz.” dedi.

“ENGELLİLERE YÖNELİK PROJELERİ ÇEŞİTLENDİRİYORUZ”

Engelli vatandaşlara yönelik Ortahisar Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Merkezi ile En Mutlu Köy Projesi’ni hayata geçireceklerini kaydeden Genç, “Sizlerle iki bilgiyi paylaşmak istiyorum. Sayın Valim sizlerin talimatıyla bize devredilen İkenderpaşa Otoparkı olarak bilinen alanda projemizi tamamladık. Engelsiz Yaşam Merkezi adıyla tamamladığımız bu projeyi önümüzdeki ay ihaleye çıkarıyoruz. Meydan civarında engelli kardeşlerimizin soluklanması, nefes alması, kardeşlerimizin iletişim ortamıyla birlikte bir sohbet imkanına kavuşması amacıyla projemizi tamamladık. Ve yine sizlerin desteğiyle birlikte, kıymetli Bakanımız Mustafa Varank Bey’in finansman desteğiyle birlikte hayata geçireceğimiz En Mutlu Köy Projesinde engelli kardeşlerimizi toprakla buluşturarak, 6 adet serayle birlikte, kümes hayvanları ve engelsiz engellilere dönük el sanatları atölyeleri ve kafeteryayı içeren kompleks tarzındaki projemizi tamamladık. Bu projemizin de ocak ayında ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu tür projelerimizi paydaşlarımızla birlikte çeşitlendirmeyi istiyoruz. Yeter mi, tabi ki yetmez. Çok kıymetli belediye başkanımızın ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün ve Sayın Valimizin riyasetinde bu konularda adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu tür önemli günleri de etkinliklerle kutlamaya devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin de bu özel gününü tekrar tebrik ediyorum, kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konserin şefliğini İKÜ İşaret Dili Koro Şefi Gökben Keleş yaptı. Konserle düzenlenen ilgili açıklamalarda bulunan Gökben Keleş, toplumsal farkındalığı artırarak herkese işaret dili öğretmek istediklerini dile getirdi.

“İŞARET DİLİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ”

Konser etkinliklerini ülkenin dört bir yanına taşımak istediklerini kaydeden Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekibim ile birlikte yürüdüğümüz bu anlamlı yolda amacımız; Türk İşaret Dilini tanıtmak, ulaşabildiğimiz herkese İşaret Dilini öğretmek ve bunun önemine dikkat çekmektir. Aynı zamanda; her alanda desteğe ihtiyacı olanların yanında olmayı da hedefliyoruz. Bu amaç ve hedefle etkinliklerimizi ve projelerimizi ülkemizin dört bir yanına taşımak istiyoruz. Bu sebeple de 3 Aralık 2021 Engelliler gününde Trabzon Ortahisar’da etkinliğimizi Trabzon halkı ile buluşturduk. Bize bu imkânı sağladıkları için Trabzon Ortahisar Belediyesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.