Dolar 32,3371
Euro 34,8337
Altın 2.390,61
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 17°C
Sal 18°C




















Onur Kıvrak, Uğurcan’ın çıkardığı pozisyonu anlattı ‘İşe yarayacağını ona söyledim

Onur Kıvrak, Uğurcan’ın çıkardığı pozisyonu anlattı ‘İşe yarayacağını ona söyledim
8 Kasım 2021 12:37
509
A+
A-

Trabzonspor’da 10 yıl boyunca forma giyen ve daha sonra futbolu bırakan Onur Recep Kıvrak, Uğurcan Çakır hakkında konuştu.

Trabzonspor’da forma giydiği dönem boyunca birebirlerde yaptığı kurtarışlarla hafızalarda yer edinen Kıvrak, Uğurcan Çakır’ın çıkardığı pozisyonları değerlendirdi

“İŞE YARAYACAĞINI ONA SÖYLEDİM”

Beşiktaşlı Larin ile birebir kaldığı pozisyonla ilgili Çakır ile daha önce konuştuğunu ifade eden Kıvrak “Uğurcan ile çalışırken bu pozisyonları bu birebirleri ona söylüyordum. Süper Lig’de, yurt dışında ve milli takımında işe yarayacağını ona söyledim.”

“KATKIM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

“Açı kapatmalar, son ana kadar ayakta durmalar, ondan sonra müdehale etmeler, başka bir kaleci olsa ayakta durmaz, başka bir yöne yöne yatar ve gol olur.

Uğurcan bunu çok iyi yapmaya başladı. Ben Karşıyaka’dan beri yapmaya çalışıyordum. Uğurcan’a katkım olduğunu düşünüyorum. O nasıl takdir ederse… “

ŞAMPİYONLUĞA GİDERKEN KALECİ 1 PUANDIR”

“Özellikle kalecilerde son ana kadar ayakta durmak, açıyı kapatmak çok önemli, özellikle de böyle bir maçtı bunu yapabilmek çok değerli.  Uğurcan’ı tebrik etmek gerekiyor. Şampiyonluğa giderken kaleci 1 puandır.

ESNEKLİĞİ İYİ DEĞİLDİ”

Birlikte çalıştıkları dönemde Uğurcan Çakır’ın esneklik eksiği olduğunu ifade eden Çakır “İnşallah devam eder. Özellikle şunu söylemek gerekiyor, Uğurcan ile çalışırken esnekliği çok iyi değildi. Bazı hareketler esneklik gerektiyor. Birebirler, ayak açmalar ve bu pozisyon. ”

“VÜCUDU İYİ REAKSİYON VERİYOR”

“Kolay gibi gözüken aslında çok zor hareketler. Büyük ihtimal esnekliği çalışmaya başlamış ki, vücudu daha iyi reaksiyon veriyor. İnşallah da sezon sonu istediğimiz şampiyonlukta gelir, hepimiz mutlu oluruz. Allah’ım nazarlardan korusun kardeşimi..”

İYİYSEN BUNLARA MARUZ KALIRSIN”

Uğurcan’a gelen tepkileri de değerlendiren Kıvrak “Bunlar olacak şeyler,  iyiysen her yerde buna maruz kalıyorsun . Uğurcan kulaklarını tıkayacak işine devam edecek. Şu an bir gerçek açık ara ligin en iyi kalecisi “ dedi.

UĞURCAN ÇAKIR DAHA ÖNCE 61SAAT’E AÇIKLAMIŞTI

Trabzonspor’un yıldız kalecisi Uğurcan Çakır daha önce yaptığı bir röportajda Onur Kıvrak’ı birebir pozisyonlarda örnek aldığını söylemişti.

Çakır 2019 yılında 61saat’e verdiği ropörtajda “Onur ağabey ile 5 senedir çalışıyordum bana çok şey kattığını söyleyebilirim. Onu izleyerek, onun hareketlerini yapmaya çalışıyorum. Ondan çok şey öğrendim. Allah razı olsun ondan. Hiçbir zaman bana desteğini esirgemedi. Buralara gelmemde onun da payı vardır. Her zaman beni uyardı, arada konuşuyoruz..  “ ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.