Dolar 32,1779
Euro 34,9675
Altın 2.509,51
BİST 10.958,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 20°C
Açık
Trabzon
20°C
Açık
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 20°C




















Trabzonspor taraftarlar gruplarından açıklama \’Hepsi münferit\’

Trabzonspor taraftarlar gruplarından açıklama \’Hepsi münferit\’
30 Ekim 2021 16:08
291
A+
A-

Trabzonspor’un Rizespor’u evinde ağırladığı karşılaşma öncesinde iki şehir arasında kurulan dostluk köprüsüne, Giresunspor başkanı da dahil olarak ortaya güzel görüntülerin çıkmasını sağlamıştı.

Milyonlarca Trabzonspor taraftarının anlam veremediği şekilde bu dostluğa gölge düşürecek, ”Rize kümeye” sesleri tribünlerden yükseldi.

Çok sayıda taraftar ise bu tezahüratı yapanlara tepki gösterirken, Trabzonlu Gençler Taraftar Grubu Başkanı Mehmet Fındıkçı sosyal medya hesabından,” Rizespor kümeye tezahüratını biz yapmadık ve yapanları uyardık ve susturduk. Rizespor kümeye diye bağıranların hepsi münferit taraftarlardı. Rizespor ile dostluğumuzun zedelenmesine izin vermeyeceğiz!” İfadelerini kullandı.

Mehmet Fındıkçı’nın paylaşımına yorum yapan Ofspor Kulübü Başkanı Olcay Saral,” Çok gereksizdi… Ama çok kısa sürmesi demek ki bir müdahale olduğundan.. Büyük Trabzonspor taraftarı şunu unutmamalı. Sadece Rizespor değil; Anadolu takımlarının bize “ Trabzon olamazsın şampiyon” bağırması ne kadar gururumuzu kırıyorsa bizim de onlara “Kümeye” bağırmamız o kadar kırıcı ve antipati uyandırır. Bizim rakiplerimiz belli, hedeflerimiz belli. Ağabeyi olmak ve Anadolunun yeniden sempatisini kazanmak İçin daha dikkatli olacağız.. Birliğiniz daim olsun.. “ ifadeleri kullanarak o tezahüratı yapanlara tepki gösterdi.

Trabzonspor Vakfıkebirliler Grubu yaptığı açıklamada “Dün akşam oynanan Trabzonspor-Rizespor karşılaşmasında bir grup taraftarın (Rizespor kümeye) diye yapılan çirkin tezahüratını şiddetle kınıyoruz.Yıllardır süregelen Rizespor-Trabzonspor dostluğunun bundan sonra daha güçlü bir şekilde devamı için Vakfıkebirliler olarak bu dostluğun yanındayız.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Rota Akçaabatlılar Derneği Başkanı Bilal Pervanoğlu “Dün akşam komşu şehrimiz ile oynadığımız mücadele maç sonuna doğru “Rize kümeye” diye bağırılması hiç şık olmadı.

Rizespor’un Başkanı göreve geldiği günden itibaren birçok olumlu açıklamalar yaptı güzel ilişkiler kurdu. Dün akşam bir diğer komşu şehrimiz Giresunspor başkanının da Trabzon’da olması ve bir Karadeniz kucaklaşmasının olması çok sevindiriciydi. Bu bağın daha da gelişmesi gerekiyor. Süper Lig’de İstanbul takımlarının çokluğunu hangi taraftarımıza sorarsak bu durumdan hoşnut değil o yüzden kendimizle çelişmeyeceğiz. Karadeniz takımlarının ve bizim bölgemizin takımlarının ligde olması üst düzey performanslar göstermesi bizi mutlu etmesi gerekirken aksini düşünenin iyi niyetinden şüphe ederim.  Biz nağmalup lider yolumuza devam ediyorken bu tarz polemiklerle zaman harcamamız gerekiyor. Sezon sonu Rizespor ve Giresunspor’un ligde kalacağını temenni ediyor ve alt ligde oynayan Karadeniz takımlarının da Süper Lig’e yükselmesini canı gönülden istiyoruz Biz aynı derenin çocuklarıyız düğünümüz cenazemiz bir örfümüz adetimiz bir huyumuz suyumuz birdir.”

Kaynak : 61saat.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.