Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 17°C
Çar 16°C




















Fenerbahçe’den Uğurcan ve Altay açıklaması

Fenerbahçe’den Uğurcan ve Altay açıklaması
17 Ekim 2021 12:35
252
A+
A-

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Trabzonspor’la karşılaşacakları maç öncesi açıklamalarda bulundu.

“Biz ne zaman iyi olsak onlarda iyi oluyor”
Beyaz TV’ye konuşan Baki, “Hem Fenerbahçeliler, hem Trabzonsporlular hem de genel futbolseverler için önemli maçlardan bir tanesi. Fenerbahçe ve Trabzonspor’u takip etmeyen insanların bile heyecanlanacağı, televizyon başında olacağı bir maç. Ezeli rekabette tekrar bir dönüm noktasındayız, tekrar kafa kafayayız. Hep Trabzonspor’a denk geliyoruz. Biz ne zaman iyi olsak onlarda iyi oluyor. Dolayısıyla geldik buraya. Rakibimize saygı duyarak ama hiç çekinmeden geldik. Kazanmak için çıkacağız, oynayacağız, hayırlısı olsun” dedi.

Uğurcan ve Altay hakkında
Yarın Trabzonspor taraftarının kaleci Altay ve Uğurcan’ı beraber tribüne çağıracağı ile ilgili konuya da değinen Baki, “İnşallah olur. İki tane pırıl pırıl Türk genci ay-yıldız için çarpışıyorlar. Çok iyi olur bence” diyerek sözlerini tamamladı.

“Serdar Aziz maalesef bir talihsizlik yaşadık”
Takımın moral durumunu da değerlendiren Baki, “Öncelikle hiçbir sıkıntımız yok. Her şey yerli yerinde. Tabii ki milli takımda hem sevindiğimiz detaylar oldu hem üzüldüğümüz detaylar oldu. Serdar Dursun’u psikolojik ve fiziksel olarak kazandığımız bir dönemde, milli takım arasında Serdar Aziz de maalesef bir talihsizlik yaşadık. Ama onun haricinde çok büyük bir problem yok.  Milli takımlarından gelen diğer oyuncularımızla artık dediğimiz gibi belli ki kalan sahalarla buraya, kol kola son derece mutlu, izleyenlere de güzel bir futbol seyrettirmek üzere Fenerbahçe camiasına bir galibiyet hediye etmek üzere geldik” şeklinde konuştu.

“Mesut Özil’le ilgili algı yapılıyor”
Mesut Özil ile ilgili açıklamalarına devam eden Baki, “Mesut zaten buraya çok isteyerek geldi, mutlu geldi. 1.5 sene doğru dürüst top oynamadan geldi biliyorsunuz böyle durumlarda dünya starı olursan da ritim kaybettiğin zaman maalesef kariyerin biraz geriye gidiyor, performansın geriye gidiyor. Kendisi yavaş yavaş toparlıyor, çok fazla algı yapılıyor kendisiyle alakalı biliyorsunuz, Allah’tan çok iyi bir profesyonel. Bunları kale almadığını buradan söyleyebilirim. Yarın hoca görev verdiği takdirde dediğiniz gibi kilit bir rol oynar. Herhalde Fenerbahçe Spor Kulübü tarihinde bir oyuncusu gerçekten serim yedi mi gerçekten hasta mıydı bunu ispatlamak zorunda kalan herhalde desek spor camiası bizdik” diye konuştu.

Ali Şansalan ve MHK hakkında…
Maçın hakemi Ali Şansalan ile ilgili de konuşan Baki, “Ben artık Türk futbolunda pek şaşırmıyorum. Onu söylemek isterim ancak şunu da söyleyeyim. Geçtiğimiz günlerde başkanımızın bir konuşması oldu. Hatırlarsanız bazı rakiplerimizi de eleştirdik. Maçtan önce ortamı geren, camiaları geren, sokağı geren… Bu çok önemli bir şey. Yalan yanlış algı operasyonlarına biz girmeyeceğiz, girmek zorunda kalırsak elimizde somut bir şey varsa girebiliriz ama genel bir yorum yaparım ben. Yani maçın hakemi Ali Şansalan ilgili kişisel yorumum, artık gerçekten dikkatinizi çekiyordur bütün rakipler, bütün takımlar, şampiyonluğa oynayan, kümede düşmeye oynayan, orta sıra hiç fark etmez. Herkes şikayetçi. Dolayısıyla bu kadar kulübün haksız olması düşünülemez, hakem camiasının artık kendilerini yeniden icat etmeleri gerekiyor. Bu kelimenin de altını çizmek istiyorum. Çünkü hakem atamalarından tutun, puanlamaya kadar, aldığı puanlara göre tekrar verildiği maçlara kadar, hatta bizim başkanımızın 2-3 yıldır söylediği belki bir piyango sistemi olabilir, ama bir şey yapmaları lazım artık. Kendileri yeniden bir toplanıp icat etmeleri lazım. Yarın ki maçın kendi tarihine natürel bir şekilde belli gerginlikleri vardır şimdi adamı ekstradan da germeye gerek yok ama bizim ondan beklentimiz etki altında kalmadan doğru gördüğünü çalıp maçı en iyi şekilde yönetmesi” ifadelerini kullandı.

“Eleştirenlerin kaç tanesi mesela hayatında 8 tane kupa kaldırmış hocalık kariyerinde”

Geride kalan 8 haftayı değerlendiren Baki, “Yeni hoca, yeni sistem, yeni oyuncular. Bunlar tabii çok klişe şeyler. Taraftarlar da bazen duymak istemiyor antitapik oluyoruz ama bu bir gerçek. Alışıla gelmişin dışında bir sistemle oynuyoruz. Biraz düştük, kalktık. Zaman zaman çok güzel fragmanlar bence verdik. O pas oyununu tutturduğumuz zaman, dinamik oyunu tutturduğumuz zaman. Oturacak yani, ben memnunum. Eleştirenlerin kaç tanesi mesela hayatında 8 tane kupa kaldırmış hocalık kariyerinde. Bizde Türkiye’de şöyle bir şey var; herkes biliyor, konu ne olursa olsun ama o konunun başındaki insanlar hiçbir şey bilmiyor” dedi

“Ortalığı yangın yerine çevirmemek gerekiyor”
2-3 sene penaltı atmadığımız bir dönem vardı sanırım. Dolayısıyla böyle şeyler bizi bulur. Daha sekizinci hafta, ortalığı yangın yerine çevirmemek gerekiyor ama tabii ki dikkat etmekte fayda var.

Galatasary ve Beşiktaş açıklaması
Biz yönetime geldiğimiz zaman ilk ne dedik, biz el uzatıyoruz, elimizi tutmak isteyen olursa; kavgadan, gürültüden uzak bir şekilde hep beraber birbirimizi çıkarlarını kollayarak yol yürümemiz lazım dedik. Dolayısıyla o eli Galatasaraylısı tutarsa, Beşiktaşlısı tutarsa… Yani kulüpler olarak batak durumdayız. Tamam rekabet güzel, ara sıra rekabetin getirdiği gerginlikler de çok güzel, hepimiz de bunlardan ara sıra besleniyoruz, taraftarın da hoşuna gidiyor ama bizim de artık İspanya’daki, İngiltere’deki gibi kapalı kapılar arkasında kol kola girip Türk futbolunun ekonomik çıtasını en azından yukarıya çekmemiz gerekiyor” dedi.

“Birçok insan dedi ki; bu adamı buraya nasıl getirdiniz”
Baki, “Max Meyer Avrupa piyasasında yakın zamanda wonderkid diye geçen üstün yetenekli bir adam olarak lanse ediliyordu. Kendisi de zaten itiraf ediyor. Yanlış takıma gitti. Ligi seçti, Premier Lig’e gitmek istedi, hocayla enerjisi tutmadığı zaman kim olursa olsun oyuncunun performansı düşer. Sezon başı kampı yaşamadan, görmeden buraya geldi. Dolayısıyla onun da bir süreye ihtiyacı var ama bence o iyi olacak. Bence atmaya değer bir zardı Max Meyer benim şahsi fikrim. Rossi biliyorsunuz Amerika’dan MLS’ten geldi. Tabii ki buradaki oyun çok daha fiziksel, çok daha eski bir lig, çok daha kültürü, tutkusu farklı bir lig. Amerika’da biliyorsunuz maçı 3-0 kaybedersen adamı tebrik ederler, çok iyi maçtı. Burada tam tersi bir ortam var. Ama bence alışıyor. Sessiz sedasız asistlerini yaptı, golünü de attı. Bence o da oturacak. Berisha, zaten biz onu aldığımızda birçok insan dedi ki; bu adamı buraya nasıl getirdiniz 23 yaşında. Şimdi golcü şansı diye de bir şey var. Karakter olarak, profesyonel olarak, kendini vermek olarak, Fenerbahçe davasını sahiplenmişlik olarak çok iyi bir futbolcu aldığımızı düşünüyorum. Bu bahsi geçen 3 oyuncunun da en büyüğü Max Meyer. Hepsi daha genç çocuklar ve olacak, oturacaklar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.