Dolar 32,3949
Euro 34,8029
Altın 2.404,45
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















Dünya starları dev maçlara Ankara’da hazırlanıyor

Dünya starları dev maçlara Ankara’da hazırlanıyor
4 Ekim 2021 10:17
287
A+
A-

Türk boks kulübü EC BOXİNG’in Avrupa ve amatörde dünya şampiyonu Christian Hammer ve geleceğin starı Viktor Faust, önemli maçları öncesi antrenmanlarını Bülent Başer eşliğinde Ankara’da yapıyor

 

Vedat Alyaz

ANKARA- Önümüzdeki iki hafta içinde Amerika ve İngiltere’de ringe çıkacak olan Türk boks kulübü EC BOXİNG’in ağır sıklet boksörleri bu önemli maçlara Ankara’da hazırlanma kararı aldı. Avrupa ve Amatörde dünya şampiyonu Cihirsian Hammer ve gelecekte dünya şampiyonu olacağına kesin gözüyle bakılan (Dövüş Makinası) Ukrayna’lı Viktor Faust, Kulübün baş antrenörü Bülent Başer, eşliğinde Ankara’ya gelerek, Midas Hotel’e yerleşirken, 19 Mayıs boks salonunda antrenmanlara son sürat devam ediyorlar. Ülkemizi boksta dünyaya tanıtmak için mücadele verdiklerini belirten Türk profesyonel boks tarihinin ilk antrenörü Bülent Başer, ‘Rahmetli Sinan Şamil Sam, ile birlikte Ankara’da boksa başlamıştık. Ardından da profesyonel boksta kendisiyle birlikte tüm maçlarda görev aldım. İçimde hep bir ukde idi Ankara’ya dünya starlarını getirerek tanıtmak. Başarılı iş adamımız Ali Yücelen’in de destekleriyle hedefimizi gerçekleştirdik. Sporcularım da bu önerime sıcak baktılar ve hazırlıklarımızı başkentimizde yapıyoruz’ dedi.

Erol Ceylan, ‘Dünyanın en büyük galasında biz de sahne alacağız’

Dört kez Almanya’nın ve geçtiğimiz yıl da dünyanın en iyi promotörü seçilen EC BOXİNG yönetim kurulu başkanı Erol Ceylan, dünyanın en büyük galasının gerçekleşeceği gecede sahne alacaklarını belirterek, ‘Geçtiğimiz hafta İngiltere’de yapılan dev karşılaşmadı dünya şampiyonu Anthony Joshua’yı yenerek dünya klasmanındaki beş büyük kemerden dördünü kazanan Ukraynalı boksör Oleksandr Usyk’in bu başarısının ardından gözler beşinci kemer olan WBC dünya şampiyonluk maçının yapılacağı Tyson Furry ve Deontay Wilder maçına çevrildi. Dünyanın efsane maçlarının yapıldığı Las Wegas’taki T-mobile Arenada dokuz Ekim Cumartesi gerçekleşecek olan gecede boksörümüz Viktor Faust Amerikalı Meke Marshall’a karşı ringe çıkacak. Ardından 16 Ekim gecesi yine Avrupa şampiyonumuz Christian Hammer’de İngiltere’de şu an dünya şampiyonu olan Tyson Fury’in kardeşi Hughie Fury’e karşı eldiven giyecek’ şeklinde konuştu.

Vedat Alyaz, ‘Devler arenasında biz de varız’

Kulübün basın danışmanı Vedat Alyaz, tüm dünyanın nefesini tutarak izleyeceği bu önemli boks galasında Türk kulübün boksörü, antrenörü ve promotörünün de yer almasının ülkemiz boksu için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, ‘Bir zamanlar bu tür organizasyonları televizyonlardan izleyerek iç çekerdik, şimdi ise bizzat bu dev galaların içinde yer alıyoruz. Şayet boksörümüzün kazanırsa gelecek yıllarda oradaki ana maça da Türk imzası atacağız’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.