Dolar 32,1366
Euro 35,1278
Altın 2.472,48
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C




















Abdülkadir Ömür’ün Eddie Newton

Abdülkadir Ömür’ün Eddie Newton
13 Eylül 2021 23:22
378
A+
A-

Trabzonspor’da gündem Abdülkadir Ömür… Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun bir kaç ay önce “20 milyon euro’ya satmadım…” diye açıklama yaptığı genç yıldız adayı dün akşam ıslıklarla oyundan alındı. Bir taraftar sahaya girdi. Elindeki formayı 100’üncü maçına çıkan Abdülkadir’e verdi. “Düzgün top oyna” dedi.

Taraftarların oyundan çıkarken protesto ettiği Abdülkadir’i, Trabzonspor yedek kulübesinde teselli eden ise Galatasaraylı Taylan oldu.

Bu arada Abdülkadir’le ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı. Geçen sezon takımın başına geçen Eddie Newton’ın genç oyuncu için, “dünya yıldızı olacak potansiyeli var. Ancak yeterli bilimsel çalışmalarla gelişimine yardım edilememiş. Yurt dışına gitmesinin hem kendisine hem de Trabzonspor’a faydası olur. Kalırsa psikolojik ve teknik/taktik olarak gelişimini tamamlayamayacağı için sıkıntı olacak” demişti.

Newton, Chelsea’de yıllarca scout olarak görev yapmış futbolcu gelişimi üzerine uzmanlaşmış bir isimdi.Trabzonspor’un genç yıldızı Abdülkadir Ömür, dün akşam Galatasaray karşısında ilk yarı tamamlanmadan Abdullah Avcı tarafından oyundan alındı. Tribünlerden gelen ıslık sesleri ve protestolar eşliğinde yedek kulübesine giden genç oyuncu uzun süre ağladı.

Trabzonspor’un kendi sahasında Galatasaray’ı konuk ettiği karşılaşmada sarı kırmızılı ekibin 2.golünden sonra sahaya atlayan taraftar Abdülkadir Ömür’ün yanına giderek ‘’Ağabey kendinize gelin. Trabzonspor gibi oynayın. Silkelenin.’’ ifadelerini kullanmıştı.

Trabzonspor-Galatasaray maçında sahaya atlayan Hasan Köse, 61saat’e açıklamalarda bulundu ve Abdülkadir Ömür’den özür dilediğini belirtti.

Üniversite sınavına hazırlandığını ve hiçbir taraftar grubuna üye olmadığını ifade eden 19 yaşındaki Hasan Köse, ‘’İlk golü yedik ve moralimiz bozuldu. Sonrasında kalemizde ikinci golü gördük. Ben de bir anlık tepki ile sahaya atladım ve koşmaya başladım. Güvenlik görevlileri benimle birlikle koşmaya başladı. Karşıma ilk olarak Abdülkadir Ömür çıktı. O an kim çıksa ona diyecektim. Ben sadece ‘’Ağabey kendinize gelin. Trabzonspor gibi oynayın. Silkelenin.’’ dedim. Yaptığımın hata olduğunun bilincindeyim.’’ açıklamasını yaptı.

Olay sonrasında pişman olduğunu belirten Köse, ‘’Bir hata olduğunu biliyorum. Sadece Trabzonspor için yaptım. Trabzonspor’un kazanmasını istiyordum. Art niyet olsaydı hakeme veya Galatasaray oyuncularına doğru koşardım. Abdülkadir’den özür diliyorum. Olay sonrasında iki kez Abdülkadir Ömür’den özür dilemek için Trabzonspor kulübünü aradım. Onunla görüşmek ve özür dilemek istiyorum.’’ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.