Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 21°C




















İstiklal’e yeni Resim Müzesi

İstiklal Caddesi’nin Odakule mevkisinde uzun yıllar Türkiye İş Bankası’nın Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren ve ‘kültür varlığı’ olarak tescillenen tarihi binanın Resim Müzesi olarak hizmet vermesi için restorasyon çalışmaları ve müze hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Projesi Teğet Mimarlık’ın imzasını taşıyan İş Bankası Resim Müzesi’nin 2022’nin sonlarında açılmasının planlandığı duyuruldu.

İstiklal’e yeni Resim Müzesi
7 Eylül 2021 16:18
222
A+
A-

Osman Hamdi Bey’den Şeker Ahmet Paşa’ya, İbrahim Çallı’dan Hikmet Onat’a 950’yi aşkın sanatçının 2 bin 500’den fazla eseriyle Türkiye’nin en geniş sanat koleksiyonlarından biri olan İş Bankası koleksiyonundan eserlerin sergileneceği müzenin kurucu küratörlüğüne, mimar, sanat tarihçisi ve yazar Prof. Dr. Gül İrepoğlu getirildi. Prof. İrepoğlu, müzenin kalıcı ve ilk geçici sergilerini hazırlayacak ve İş Bankası Resim Koleksiyonu ile ilgili kapsamlı bir esere de imza atacak.

Binanın bir müze olarak yapılandırılması konusunda ise müzeolog ve tasarımcı Burçak Madran, İş Sanat’a destek olacak. Uzun yıllardır İş Sanat’ın plastik sanatlar alanında danışmanlığını sürdüren, MSGSÜ eski rektörlerinden ünlü heykeltıraş Prof. Rahmi Aksungur da müze çalışmalarında görev alıyor. İş Sanat’ın çatısı altında 2022 sonunda ziyarete açılması planlanan müzeyle birlikte Beyoğlu’nun sanat rotasına önemli bir durak daha eklenecek. İstiklal’in yeni müzesi, zemin kata yayılarak Odakule meydanına açılan kitabevi, sanat kütüphanesi, çok amaçlı salonu, atölyeleri ve sergi katlarıyla tamamen kültür sanat işlevleriyle donatılmış bir yapı olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.