Dolar 32,2758
Euro 34,6753
Altın 2.394,34
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 16°C




















BİZLER SİZİN VEKİLİNİZ ASIL OLAN SİZLERSİNİZ

BİZLER SİZİN VEKİLİNİZ ASIL OLAN SİZLERSİNİZ
8 Ağustos 2021 02:07
258
A+
A-

Milletvekili CORA, Mahalledeki esnafı tek tek dolaşarak bir isteklerinin bir taleplerini olup olmadığını sordu.

Esnafla bir süre sohbet eden CORA, “Bizler sizlerin vekiliz. Asıl olan sizsiniz, Biz buraya sizleri dinlemeye, sizlerin problemlerini Meclis’e taşımaya geldik. Pandemi sürecinde uzun bir süre ayrı kalmıştık, sizleri çok özledik. Sizler emredeceksiniz, biz yapacağız.” dedi.

Esnaf ve vatandaşlar ziyaretten dolayı büyük bir memnuniyet duyarken gündeme dair Milletvekili CORA’ya sorular sordu.

BU AÇIKLAMALAR ART NİYETLİDİR

Son günlerde eşzamanlı olarak Türkiye’nin dört bir yanında meydana gelen yangınlarla ilgili herhangi bir kastın olup olmadığı konusunda açıklamalarda bulunan CORA, “Türkiye’nin her yerinde eşzamanlı olarak çıkan yangınlarda açıkçası ben de bir kastın olabileceğini düşündüm. Terör örgütlerinin sessiz kalmasını manidar buldum. Ancak gerek Antalya’da bulunan milletvekili arkadaşlarımız gerekse de diğer şehirlerdeki milletvekili arkadaşlarımızla görüştüğümüzde bunların tamamen yaşanan iklim değişikliğinden dolayı olduğunu öğrendim. Çünkü bir gün öncesinde %80 85 oranında olan nem oranının bir anda %10’a düşünce meydana gelen aşırı sıcaklıktan ve kuraklıktan dolayı yangınlar meydana geldi. Zor bir eşikten geçiyoruz. Bir yandan ölümcül bir hastalıkla bir yandan da iklim değişikliği ile mücadele ediyoruz. Ancak devletimizin gücü milletimizin feraseti ile bugünleri de atlatacağız. Özellikle yangınlara devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiş büyük bir mücadele ortaya koymaktadır. Son günlerde Türkiye’nin bunlara müdahale edecek uçak ekipmanının olmadığına yönelik bazı art niyetli söylemler ortaya çıkmaktadır. Bunlar hiçbir şekilde iyi niyetli açıklamalar değildir. Yanıbaşımızdaki komşumuz Yunanistan ile bizim yangınlara müdahalemizi karşılaştırıyorlar. Bu çok yanlış bir karşılaştırmadır. Yunanistan’ın yangınlara müdahalesi farklıdır bizim yangınlara müdahalemiz farklıdır. Yunanistan ada ülkesi olduğu için uçaklarla daha kolay bir şekilde müdahale etmektedir. Ancak ülkemizin topoğrafik yapısından dolayı müdahalemiz karadan ve de helikopterlele gerçekleşiyor. Devletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bakanıyla, askeriyle, polisiyle, gönüllüleriyle topyekûn ciğerlerimizin yanmaması için mücadele etmektedir.” ifadelerini kullandı.

HERKES AŞI OLMALI

Milletvekili CORA, COVID-19’la mücadelede herkesi aşı olmaya da davet etti. Özellikle biontech aşısını olanların hastalığa yakalanma oranının çok düşük olduğunu ifade eden AK Parti Trabzon Milletvekili, “Herkes mutlaka aşısını olmalı. Devletimiz aşılama konusunda da aşı tedariki konusunda da problem yaşamamaktadır. Yeni doz aşılarımız da gelmeye başladı. Hastalıkla en önemli mücadelemiz aşılamadan geçiyor. Önümüzdeki günlerde özellikle aşı olmayanlara yönelik kısıtlamalar daha da artırılabilir. Aşı olmayanların sokağa çıkması yasaklanabilir.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.