Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















Ortahisar Belediyesi Arhavi’de yaralar sarılıyor!

Ortahisar Belediyesi Arhavi’de yaralar sarılıyor!
28 Temmuz 2021 15:14
578
A+
A-

Aşırı yağışlar nedeniyle heyelan, sel ve taşkın felaketi yaşayan Artvin’in Arhavi ilçesinde devlet yaraları sarıyor. Yapılan çalışmalara destek olmak amacıyla gönderilen Ortahisar Belediyesi ekibi temizlik ve yıkama faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Aşırı yağışlar nedeniyle heyelan, sel ve taşkın felaketi yaşayan Artvin’in Arhavi ilçesinde devlet yaraları sarıyor. Yapılan çalışmalara destek olmak amacıyla gönderilen Ortahisar Belediyesi ekibi temizlik ve yıkama faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Toplamda 30 kişilik personel, 4 yıkama ve 1 transfer aracından oluşan ekip, taşkın sonucu sokak, cadde, meydanlar ile konut ve işyerlerine yığılan çamur ve balçığı temizlemek için olağanüstü bir gayret sarf ediyor.

“ŞEHİR, ÇAMUR VE BALÇIKTAN TEMİZLENİYOR”

Yapılan çalışmaları yerinde görmek için Arhavi’ye giden Ortahisar Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Göktaş ile Coşkun Şahin, birkaç gün içinde şehrin normal yaşantısına geri döneceğini dile getirdi. Çok sayıda belediyenin Arhavi’de yapılan çalışmalara destek olduğunu belirten Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş, “Bölgemizin en önemli sorunlardan bir tanesi de aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelan, sel ve taşkınlar… Gerek jeolojik yapımız, gerekse iklim şartlarından dolayı maalesef bu afetlerle sık sık karşı karşıya kalıyoruz. Bu tür afetler nedeniyle oluşan maddi ve manevi yaraların sarılması için yerel yönetimlerin birlik ve dayanışması çok önemli. Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’in talimatları doğrultusunda 15 Temmuz günü Rize Güneysu’da yaşanan sel felaketinde olduğu gibi Arhavi’ye yardım elimizi uzattık. Toplamda 30 kişiden oluşan ekibimizle birlikte yerleşim yerlerinin çamur ve balçıktan temizlenmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Olağanüstü gayret gösteren işçilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Burada birçok belediyenin yardım ekibi yapılan çalışmalara destek oluyor. Bu anlamda çok güzel bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergileniyor. Bu hızla devam ederse birkaç gün içinde şehrimizde yaşam normal akışına döner. Biz de bunun için gayret ediyoruz. Arhavi Belediye Başkanımız Vasfi Kurdoğlu’nu ziyaret ederek neler yapılması gerektiği konusunda istişarelerde bulunduk. Ortahisar Belediyesi olarak her konuda destek olmaya hazır olduğumuzu bildirdik.” dedi.

KURDOĞLU, TEŞEKKÜR ETTİ

Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu da yaşanan sel ve taşkın felaketinden sonra belediyeler arasındaki yardımlaşma ve dayanışmanın çok güzel bir örneğini sergilediklerini belirterek, “Tek tesellimiz herhangi bir can kaybının olmaması… Birkaç gün içinde normal yaşantımıza döneriz diye düşünüyorum. Bu yaşananlardan ders alarak gerekli tedbirlerin alınması ve buna yönelik projelerin hayata geçirilmesi çok önemli. Ben başta Ortahisar Belediye Başkanımız ve başkan yardımcılarımız olmak üzere bütün belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların gayretli çalışmaları sayesinde şehrimizde birkaç gün içinde normal yaşantımıza dönmüş olacağız. Yüce Allah hepsinden razı olsun.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.