Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 16°C




















BÜYÜKŞEHİR SPOR PROJELERİYLE DE FARK YARATIYOR

BÜYÜKŞEHİR SPOR PROJELERİYLE DE FARK YARATIYOR
27 Haziran 2021 12:10
457
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, göreve geldiği günden itibaren spor şehri Trabzon’a yakışır projelere imza atmaya devam ediyor. Sporcu Performans ve Yetenek Merkezi ile Su Sporları Merkezi gibi projeleri ilk kez şehre kazandıracak olan Başkan Zorluoğlu, farklı spor branşlarının gelişmesi için de özel gayret gösteriyor. Millet Bahçesi projesine buz pateni ve kaykay pisti ekleterek, Türkiye’de spor temalı ilk millet bahçesinin hayata geçirilmesini sağlayan Başkan Zorluoğlu, bireysel sporcuları şehirde tutmak adına da tüm şatları zorluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon halkı tarafından da büyük ilgi gören spor projeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE’DE İKİNCİSİ TRABZON’DA YAPILIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’da bir ilki gerçekleştirerek Sporcu Performans ve Yetenek Merkezi’ni hayata geçireceklerini belirterek, “Yapımı devam eden Yetenek ve Performans Merkezimiz çok önemli bir proje. Öncelikle bu projenin hayata geçirilmesi konusunda bize her türlü desteği veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ediyorum. Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Trabzon Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile beraber bu projeyi yapıyoruz. Bu güzel bir iş birliği projesidir. Türkiye’de ikincisi Trabzon’da yapılıyor. Trabzon Yetenek ve Performans Merkezi bizim seçim beyannamemizde var olan bir iştir” ifadelerini kullandı.

YETENEKLERİNE GÖRE YÖNLENDİRİLECEKLER
Sporcu Performans ve Yetenek Merkezi’nin temelde iki işlev göreceğini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Birincisi küçük yaşlardan itibaren çocukların performansları ölçülecek. Daha sonra bu çocukların yetenekli oldukları spor alanlarını tespit edeceğiz. Çocukları okullarında hocaları ile beraber yetenekli oldukları alana yönlendireceğiz. Çocuk belki güreş sporuna daha meyilli, ona futbol oynatmayacağız. Gerek kas yapısı gerek performansı gerekse yetenekleri ölçülmek suretiyle uygun dallara yönlendirilmesi sağlanacak. İkincisi ise üst düzey profesyonel futbolcularımızın performanslarını ölçeceğiz. Artık sağlık kontrolleri için İstanbul’a ya da bir başka yere gitmeye gerek yok. Buraya aynı zamanda civar iller ve Gürcistan gibi ülkelerden de sporcuların geleceğini düşünüyoruz. Ayrıca bekçiler, zabıtalar, kolluk kuvvetlerinin de zaman zaman performanslarının ölçülmesi gerekiyor. Onlara da hizmet verecek bir merkez olacak” dedi.

MİLLET BAHÇESİNE ÖNEMLİ DOKUNUŞLAR YAPTIK
Büyükşehir Belediyesi olarak millet bahçesine çok önemli dokunuşlar yaptıklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Kaykay düzenekleri öyle beton kalmayacak ve çok güzel bir şekilde boyamasını yapacağız. Buz pateni ise herkesin rağbet göstereceği bir spor alanı olacak. Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak kattığımız değerlerdir bunlar. İnsanlarımız aileleri ile beraber buraya gelsinler, bu parkın ritmine kendileri kaptırsınlar. Ayrıca 150 öğrencinin oturup ders çalışabileceği, çorbasını içebileceği etüt merkezimiz de sabaha kadar hizmet verebilecek. Güvenlik görevlilerimizle huzurlu bir ortam sağlayacağız. Açıldığında büyük bir eksiği gidereceğiz. Bu parkta insanlarımızın 7/24 spor yapacağına inanıyorum. İçerisindeki etkinlik alanlarında STK’larımız, meslek odalarımız, okullarımız çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Uçurtma şenliklerinden tutun da, kermeslere, okçuluğa kadar bu park tabiri caizse şenlik alanı olacak. Bu alan inşallah çok önemli bir etkinlik çayırı olarak Trabzon’a uzun yıllar hizmet verecek” diye konuştu.

SU SPORLARI MERKEZİ PROJESİ TAMAMLANMAK ÜZERE
Gülcemal projesi içerisinde de bir ilki gerçekleştirerek Trabzon’a Su Sporları Merkezi yapacaklarını da belirten Başkan Zorluoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığından bütçesini çıkardık. Projesi tamamlanıyor. İnşallah kısa süre içerisin…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.