Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 17°C




















Ahmet Ağaoğlu: 5 transferi düşünüyorduk 2 oyuncu daha…

Ahmet Ağaoğlu:  5 transferi düşünüyorduk 2 oyuncu daha…
9 Haziran 2021 14:47
193
A+
A-

Oyuncu satışından önemli gelirler elde eden Trabzonspor’da başkan Ağaoğlu, “Yazılmış gerçi Okay Yokuşlu’yu siz sattınız diye ama Okay’ı biz satmadık, buy-out maddesi vardı, futbolun içinde insanların da o buy-out maddesini bilmesini gerekiyor. Okay, Celta Vigo’ya gitti, sonraki sene Türkiye’nin rekor transferi alt yapıdan yetişerek yurt dışında giden Yusuf Yazıcı var. Sadece bonservisine 17.5 milyon Euro bonservis bedeli ödendi olarak bakma doğru olmaz. Edgar IE’nin de bonservisinin yüzde 50’si Trabzonspor’da. Edgar’ın da nasıl bir oyuncu olduğunu herkes biliyor. Yusuf Yazıcı gittiğinde aynı sezon Abdülkadir Ömür’e de ciddi bir teklif gelmişti, kulübün adını vermeyelim o kulübe saygıdan dolayı ama 23 milyon Euro teklif gelmişti. Geçen sezon da 375 bin Euro kiralık bedelle Trabzonspor’a gelen Alexander Sörloth’un 21 milyon Euro’ya RB Leipzig’e gidişi var. Yetiştirmek değil, geliştirmek de çok önemli. Bugün Uğurcan, Abdülkadir Ömür konuşuluyor, son zamanlarda bir iki kulüp menajeri ve sportif direktörleri tarafından Berat’ın ismi transfer telaffuz edilmeye başlandı. Bu konuda örnek bir kulüp konumuma geldik. Avrupa’da konuşlan Trabzonspor oyuncu yetiştiriyor, yetiştirilen oyuncuların da geldiği nokta herkesin malum. Avrupa’nın gözü Trabzonspor’un yetiştirildiği ve geliştirdiği oyuncuların üzerinde” dedi.

“5 TRANSFER DÜŞÜNÜYORDUK 2 OYUNCU DAHA GARANTİ GELİR”

Transfer çalışmalarıyla ilgili olarak da Ağaoğlu, “Kural cuma günü bugün de şunu anladık ki federasyon geri adım atmayacak. Sadece Trabzonspor değil bütün kulüpler, hesabını kitabını, planını yeniden gözden geçirmek zorunda. Kampa kadar 5 oyuncu transferi düşünüyorduk, sonrası ihtiyaçlara göre şekillenecekti, hocanın raporu ve ihtiyaçlara göre bakılacak. Tüm transferler hoca ve izleme ekibinin istekleri doğrultusunda yapılıyor. 2 oyuncu garanti diyebilirim, sonrası ince ve detaylı bir çalışma sonrasında ortaya çıkacak” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.