Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C




















Hayrettin Hacısalihoğlu: “Trabzonspor taraftarı büyük bir güçtür”

Hayrettin Hacısalihoğlu:  “Trabzonspor taraftarı büyük bir güçtür”
30 Mayıs 2021 20:45
298
A+
A-

Spor Toto Süper Lig’de sezonu 4. sırada tamamlayan Trabzonspor’un eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu bordo-mavililerin gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hacısalihoğlu, Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır konusunda yönetime ‘menajer’ ikazında bulundu.

Radyospor’da Sporun Merkezi programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Trabzonspor ikinci olduğunda daha çok tenkit almıştı”

Geride bıraktığımız sezonu değerlendiren Hayrettin Hacısalihoğlu, başarılı bir sezon olmadığı fikrini savunuyor. Hacısalihoğlu, “Trabzonspor için 4. sırada yer almak başarı değildir. Trabzonspor 2. sırada yer aldığında daha fazla tenkit almıştı. Borç iki katına çıkmış. Şampiyonluk hedefleyen bir takım için başarı olarak kabul edilemez” diye konuştu.

“Yüzde 90 başarı varsa transferler neden yapıldı?”

Bordo-mavililerin eski yöneticisi, dikkati çeken bir soru sordu. Hacısalihoğlu, başkan Ağaoğlu’nun transferde yüzde 90 başarı sağlandığı yönündeki bir yorumunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Abdullah Avcı, Trabzon’a uyum sağladı. Hoca ile ilgili sorun yok. Ama kulüpler transferi sadece ihtiyaçlara göre yapmamak lazım. Hem mali açıdan hem de sportif açıdan paralel bir şekilde götürmek gerekiyor. Başkan yüzde 90 başarı sağlandı dedi, devre arasında 3 oyuncu alındı. Yine de 4. sırada olduk. Onlar olmasaydı ne olacak? Başarılı bir sezon geçmedi.”

“Hadiseler ayaküstü değerlendiriliyor”

Trabzonspor’da planlama konusunda problemler yaşandığını savunnan Hacısalihoğlu, kulübün geleceğini ilgilendiren olayların ayaküstü değerlendirildiği eleştirisini yaptı. Hacısalihoğlu, “Trabzonspor’un yukarılarda yer alması önemli ama ekonomik gerçekleri unutmamak gerek. Kulüpler borç içinde. Yeniden bir borçlanma nasıl olacak ve bu nasıl aşılacak? Yapılanmayla belirlenen taksitler nasıl ödecek? Bir de imza parası diye 5-10 senedir uygulanan konu var. Bu da bir bonservistir. Bunu maliyete katmak gerekiyor. Yüksek rakamlar böyle oluyor. Planlama ve programda aksaklıklar var. Hadiseler ayaküstü değerlendiriliyor gibi görünüyor. Başkan geldikten sonra alınan oyuncu sayısı 20’nin üstünde. Oyuncu tanımdan alınıyor ve futbolcular gelip gidiyorlar” dedi.

“Menajerlerin düzenlemesiyle oyuncuları elden çıkarmasınlar”

Bilindiği üzere Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır’ın takımdan ayrılması gündemde. Hacısalihoğlu bu konuda da mevcut yönetime ‘menajer’ ikazında bulundu. Hacısalihoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Yusuf’u Lille’e verdikten sonra diğer oyuncuların önü açıldı. Sakatlıklar Abdülkadir Ömür’ün transferini geciktirdi. Abdülkadir ve Uğurcan gibi isimleri sadece ekonomik katkı sağlamak ötesinde düşünmek gerek. Trabzonspor’a sportif açıdan başarıda faydaları oldu mu? Bunu düşünmek gerek. Satılacak oyuncuların yerine o boşluğu doldurması gerek kulübün. Trabzonspor, menajerlerin düzenlemesiyle oyuncuları elden çıkarmamalı! Altyapıdan gelen oyunculardan bahsediyoruz. Trabzonspor altyapısıyla övünen bir kulüptür. Dolayısıyla ona göre düzenleme yapmak gerekiyor.

“Trabzonspor taraftarı büyük bir güçtür”

Hayrettin Hacısalihoğlu bordo-mavili taraftarlara da destek çağrısı yaptı. Eski asbaşkan, “Yeni sezonda belli bir oranda seyirci tribünde olacak bildiğim kadarıyla. Trabzonspor taraftarları takıma katkı verecek desteği sağlayacaktır. Taraftarlarımız kulübe bu zorlu dönemde destek olması, yardımcı olması gerekiyor. Çünkü Trabzonspor taraftarı büyük bir güçtür” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.