Dolar 32,2512
Euro 35,0803
Altın 2.464,90
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 21°C




















Erdoğan’dan Papa’ya: İsrail dersini almalı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Papa Françesko ile yaptığı telefon görüşmesinde uluslararası camianın İsrail’e hak ettiği caydırıcı tepkiyi ve dersi vermesi için somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan’dan Papa’ya: İsrail dersini almalı
18 Mayıs 2021 09:32
250
A+
A-

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Papa arasındaki görüşmede, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ele alındı. Erdoğan, görüşmede, Filistin’de bir vahşet yaşandığını belirterek, İsrail’in saldırılarının muhatabının sadece Filistinliler değil tüm Müslümanlar, Hıristiyanlar ve insanlık olduğunu ifade etti.

Mescid-i Aksa’ya ve Kutsal Kabir Kilisesi’ne erişimi engelleyen, ibadet özgürlüğünü kısıtlayan, Filistin topraklarında masum sivilleri katleden İsrail’in insanlık onurunu da çiğnediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu vahşetin bölgesel güvenliği de tehdit ettiğini dile getirdi. Erdoğan, İsrail’in Kudüs’ün statüsünü de ihlal eden hukuksuz ve insanlık dışı uygulamalarına bir an evvel son verilmesi, kutsallara saldırmakta beis görmeyen işgalci İsrail karşısında tüm insanlığın birlik olması gerektiğini belirtti.

YAPTIRIMLA CEZALANDIRILMALI

Uluslararası camianın İsrail’e hak ettiği caydırıcı tepkiyi ve dersi vermesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye olarak Birleşmiş Milletler başta olmak üzere ilgili tüm uluslararası platformlarda yoğun bir diplomasi faaliyeti yürüttüklerini, ancak Güvenlik Konseyi’nin gereken sorumluluk bilincini sergileyemediğini dile getirdi. Uluslararası camianın insanlık suçu işleyen İsrail’i gereken yaptırımlarla cezalandırmadığı müddetçe Filistinlilerin katliama uğramaya devam edeceğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda Papa Françesko’nun vereceği mesaj ve tepkilerin Hıristiyan dünyasını ve uluslararası toplumu harekete geçirmek bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

Kripto Para Piyasaları için Bigpara

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.