Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















BÜYÜKŞEHİR TRABZON’UN GELECEĞİNİ PLANLIYOR

BÜYÜKŞEHİR TRABZON’UN GELECEĞİNİ PLANLIYOR
5 Nisan 2021 11:35
554
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, daha yaşanılabilir bir Trabzon için yapılması gerekenleri ilk günden itibaren net bir şekilde tespit ederek, bu doğrultuda çalışmaya devam ediyor. Açıkladığı projelerle her kesimin takdirini kazanan Başkan Zorluoğlu, bulduğu her fırsatta çalışmaları yerinde incelemeye de özen gösteriyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile de farkını ortaya koyan Zorluoğlu, esnaf ve vatandaşları da bir an olsun yalnız bırakmayarak dertlerini ve taleplerini dinliyor. Başkan Zorluoğlu, Trabzon’un her alanda büyümesi ve gelişmesi adına yürütülen çalışmaların bir kısmı ve sosyal belediyecilik anlayışı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

VERDİĞİMİZ HER SÖZÜN ARKASINDAYIZ
Seçim öncesi verilen sözleri yerine getirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Seçim öncesi hazırladığımız kitapçığımız var. Her şey orada net. Elbette ki ufak tefek farklılıklar olur, bir kısmı yapılamayabilir yerine başka şeyler yapılır. Geçtiğimiz günlerde o kitapçığa baktım. İçerisinden yer alan birçok şeyi yaptık, yapıyoruz. Bilim Merkezi ve Planetaryum Projesi’nin nisan ayında ihalesini yapacağız. Kuyumcu Kent çok büyük bir proje. O da yap-işlet-devret şeklinde olacak. Sporcu Performans Merkezi çalışmaları başladı. Katı Atık Entegre Tesisi, Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Kızlar Manastırı tamamlandı. Uzungöl ile ilgili çok önemli çalışmalar yaptık daha büyük bir proje şu anda hazırlanıyor. Engelsiz Yaşam Akademisi’ni başlattık. Bunlar hep bizim seçim beyannamemizde olan hususlardır. Engelli vatandaşlarımız için bir atölye yaptık. Geçtiğimiz günlerde ‘Kadınlar Pazarı’nın temel atma törenini gerçekleştirdik. Çalışmalar son sürat devam ediyor. Meydan 3. Etap, Altındere Vadisi, ulaşım hizmet binası, gasilhane, itfaiye binası çalışmaları devam ediyor. Özetle verdiğimiz her sözün arkasındayız” dedi.

ALTYAPI PROJESİNDE ÖRNEK OLDUK
Trabzon’un tarihindeki en büyük altyapı çalışmasını başlattıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Bu konu hakkında mütevazı olamayacağız. Bu çalışmaya birkaç ay önce başladık ve bu kapsamda Trabzon merkezinin 47 mahallesinde toplam 565 kilometre içme suyu hattı değiştiriyoruz. Madem bir altyapı çalışması başlatıyoruz, gelin tüm çalışmaları aynı anda yapalım dedik. ‘Beşi bir yerde’ sloganı ile hareket ederek; içme suyu, kanalizasyon, doğal gaz, telekomünikasyon ve yağmur suyu hattını aynı anda yapıyoruz. Siyasetçiler genelde altyapı çalışmalarını risk olarak gördükleri için bu işe girmek istemiyorlar. Fakat halkımızdan gelen geri dönüşler gerçekten çok olumlu. İşi yapan firma, TİSKİ Genel Müdürlüğümüz ve belediyemiz gece gündüz çalışıyoruz. Vatandaşımız şu ana kadar çok sabırlı bir tavır gösterdi. Tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonra belki de yerel yöneticiler daha cesur bir şekilde altyapı çalışmalarına girecekler. Örnek teşkil edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

DEMİR YOLU MÜJDESİ MUTLU ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Trabzon İl Kongresi’nde verdiği demir yolu müjdesinin şehirde büyük heyecan yarattığını da ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız demir yolu konusunu iki şekilde belirtti. Hem Güney’den gelecek demir yolu anlamında söyledi hem de doğu-batı istikametinde yani Akçaabat’tan Arsin’e kadar şeklinde ifade de bulundu. Bu tabii ki şehirde bir heyecan yarattı. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesi nedeniyle mutlu olduk” şeklinde konuştu.

GÜLCEMAL’DE 1. ETABA BAŞLAYACAĞIZ
Gülcemal Projesi çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Gülcemal konusunda ben daha önceden de kötü koku Trabzon’un kaderi değildir demiştim. Bir söz vermiştim ve önümüzdeki nisan ayına kadar biz buradaki koku meselesini çözeceğiz demiştim. Ve Allah’ın izniyle çözdük. …

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.