Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 14°C
Az Bulutlu
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 20°C




















6 MART ANTALYA’YA  EN GÜZEL MÜSAFİR GELDİ !Güldane Kaya

6 MART ANTALYA’YA  EN GÜZEL MÜSAFİR GELDİ !Güldane Kaya
5 Mart 2021 16:07
357
A+
A-

[15:05, 05.03.2021] Gultane Kaya Antalya Gazetesi:  6 Mart 1930, Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 91’ninci yıldönümünü kutluyoruz. Antalya halkı için anlamlı olan bugün tüm Antalyalılara kutlu olsun. Atatürk’ün 1930 yılında, Antalya’ya yaptığı dört ziyaretten en uzun süreli ve ilk olan seyahatidir. Mustafa Kemal Atatürk, bu süre içinde Antalya’da bir hafta süreyle kalmış, çeşitli yerleri gezip görmüş ve incelemeler yapmıştır.
Milli Mücadelenin zaferin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin vilayetlerini dolaşarak Anadolu insanıyla bir araya gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaşın kazanılmasında kendilerini siper eden büyük emeği geçen Anadolu insanına şükranlarını iletmiş, bu ziyaretleriyle milletine moral aşılamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk, 5 Mart 1930 tarihinde Antalya’ya gelmek için İzmir’den yola çıkmıştı. Önce Denizli’ye, sonra Isparta ve Burdur’a uğrayan Atatürk, 6 Mart 1930 Perşembe günü saat 16.00’da “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” diyerek hayranlığını dile getirdiği Antalya’ya gelmiş memleketimizi ve Antalyalıları onurlandırmıştır.
Ata’mızı görme isteğiyle Kepez’den Cumhuriyet Meydanı’na kadar bütün yollar hıncahınç dolmuş, yollar insan selinden geçilemez olmuştur. Halkın sevgi gösterilerine karşılık veren Atatürk, daha sonra dinlenmesi için kendisine ayrılan köşke bugünkü Atatürk Evi Müzesine gitmiştir.

Şehri gezen Atatürk 8 Mart günü ise “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” dedikten sonra bulunduğu yerin adını sorduğunda Konyaaltı’nda şimdi rezidansların bulunduğu çiftliğe uğramış isminin “Rumkuş” olduğunu öğrenince Türk topraklarında TÜRKÇE adın olması gerektiğini söyleyerek adının “Erenkuş” olmasını istemiştir.

Büyük önder ATATÜRK, Cumhuriyeti: dil, tarih, kültür ve yurt birliği üzerine kurmuştur. Antalyalılar olarak: Ata’mızdan aldığımız tarih bilinci ve vatan sevgisiyle, bu topraklara geldiğimiz güne de İtalyan işgalinden kurtulduğumuz güne de kurtarıcımız olan Atatürk’ün Antalya’ya geldiği güne de hiç ayrım yapmadan sahip çıkıyoruz çıkmaya da devam edeceğiz…
Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’yı ziyareti sırasında bölgemizde ve ülkemizde gözü olan faşist İtalyan yönetimine karşı mesaj vermesi ise çok önemli ve anlamlıdır. Sadece Antalya’nın güzelliklerini görmek için değil, Antalya’dan dosta düşmana mesaj vermek istemesi de ayrıca anlamlıdır. Dolayısıyla 20. yüzyılın devlet adamlarının başında geldiği ve 21. yüzyıla da damgasını vuran ve bütün dünya tarafından kabul görmüş bir liderdir Atatürk! Türk halkı olarak bizi yönetenlerden Türkiye’nin çıkarlarıyla ilgili baskılar karşısında Mustafa Kemal gibi devlet adamı görmeyi arzuluyoruz.
Bizler; bugün de, yarın da milletimizin Ata’mızın yolundan asla sapmayacağına ve unutmayacağına yürekten inanıyoruz. Hiç şüpheniz olmasın yeniden uyanış yakındır, umutsuz değiliz !

[15:05, 05.03.2021] Gultane Kaya Antalya Gazetesi: Güldane Kaya. Kalp Antalya Gazetesi imtiyazGüldane Kaya

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.