Dolar 32,3786
Euro 34,7155
Altın 2.428,38
BİST 9.988,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C




















Perseverance Mars’ta ne arıyor?

NASA için Salda Gölü’nde araştırmalar yürüten İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgül Çelik Balcı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Salda’dan Habertürk TV yayınına katılan Balcı, “Mars’ta gözümüzle göremeyeceğimiz mikroorganizmalar arıyoruz. Salda’daki mikroorganizmalar Mars’ta da olabilir. Bu misyonu özel kılan Perseverance’in yerinde örnekler alması ve bu örneklerin Dünya’ya 2030’da bir başka robot aracılığıyla getirilmesi olacak” dedi

Perseverance Mars’ta ne arıyor?
22 Şubat 2021 18:25
256
A+
A-

ABD’den gönderilen Perseverance uzay aracı geçtiğimiz hafta Mars’a iniş yaptı. Uzay aracı, Salda Gölü’ne benzerliğiyle dikkat çeken Jezero Krateri’nde araştırmalar yürütecek.

2007 yılından bu yana Salda’da araştırmalar yürüten İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgül Çelik Balcı ise önemli açıklamalar yaptı.

Salda’dan Habertürk TV yayına katılan Balcı, “Mars’ta gözümüzle göremeyeceğimiz mikroorganizmalar arıyoruz. Salda’daki mikroorganizmalar Mars’ta da olabilir. Salda’yı özel kılan Jezero Krateri’ne çok benzer olması. Perseverance misyonunda da biz artık ilkel yaşamın izlerini arıyoruz. Bu misyonu özel kılan robotun yerinde örnek alıp özel kaplarda saklayıp Dünya’ya 2030’da bir başka robot aracılığıyla göndermesi olacak” dedi.

Balcı, Dünya’ya getirilecek örneklerle kesin sonuçlara varılacağını belirterek, “2007’den bu yana Salda’daki çökeltilerden örnekler aldık. Uluslararası platformlarda sunduk. NASA çalışmaları da bu kapsamda 2019’da başladı. Salda, tüm dünya için bir laboratuvar. Bir Dünya mirası” ifadelerini kullandı.

24 SAATGÜNÜN ÖZETİ

24 saat

24 saat günün önemli haberleri ve gelişmeleri
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.