Dolar 32,4207
Euro 34,8010
Altın 2.402,38
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C




















Hamilelik döneminde canınız garip şeyler mi çekiyor?

Aşerme, hamileliğin en önemli belirtilerinden biridir. Bu süreçte aşerme, kimi anne adayında çok fazla görülürken, kiminde de fazla olmamakta. Bazı yiyeceklere olan tüketme arzusunun fazla olması da vücudun bir şeylere ihtiyaç duyduğunun habercisi olabileceği için doktora kesinlikle danışılmalı. İşte, hamilelikte en çok aşerilen yiyecekler…

15 Şubat 2021 23:23
430
A+
A-

ÇİKOLATA

Hamilelikte çikolata da dahil olma üzere pek çok şey istenebilir. Fakat, bazı hamileler çikolatayı olması gerekenden fazla tüketmek isteyebilirler. Bu da vücudun kalsiyuma ihtiyaç duyduğu anlamına gelebilir. Bu yüzden kesinlikle doktora danışılmalı.

TURŞU

Ekşi ve gevrek yiyeceklerin hamilelik döneminde sevilmesi de muhtemel. Bu yüzden, bazı hamileler en çok da turşu yemek ister. Fakat, yüksek miktarda tuz içerdiği için tansiyon hastalarının çok dikkatli olması gerekli.

DONDURMA VE BUZ

Hamilelik döneminde buz ve dondurma isteği de artabilir. Çünkü, hamilelikte vücut ısısı arttığı için buz ve dondurmaya olan ilgi de artabilir.

BAHARATLI YİYECEKLER

Bu dönemde baharatlı yiyecekler sıkça aşerilebilir. Çünkü, anne adayı yoğun bir tada ihtiyaç duyar. Eğer baharat tüketme isteği çok fazla ise kesinlikle doktorla konuşulmalı.

LİMON

Pek çok hamile kadın, bu dönemde limon yemeyi ister. Bu da baharatta olduğu gibi yoğun tat ihtiyacından doğar. Fakat, engellenemeyecek şekilde limon tüketimi varsa C vitamini eksikliği anlamına gelebilir ve kesinlikle doktora danışılmalı.

Her istek yanlış bir şeye işaret etmez. Fakat, vücudunuzun bir vitamin veya mineralden daha fazlasına ihtiyacı olabilir. Bu yüzden kesinlikle doktorla iletişime geçilmeli.

Eşyalarınızı kolayca dezenfekte edin!

daha fazla video için
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.