Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C




















DEV ALTYAPI PROJESİNDE 80 KM MESAFE KAT EDİLDİ

DEV ALTYAPI PROJESİNDE  80 KM MESAFE KAT EDİLDİ
14 Şubat 2021 14:17
565
A+
A-

Proje kapsamındaki çalışmaların pek çok bölgede birden devam ettiğini ifade eden Zorluoğlu, “Şehrin kalbi niteliğindeki Meydan bölgesi için oldukça özel bir planlama ve çalışmaya imza atıyoruz. Nisan ayı sonu itibariyle Meydan bölgesinde 5 ana caddemizdeki tüm altyapı çalışmalarımızı, projenin tamamı ise 2023 yılı içerisinde bitirerek, Trabzon’un 50 yıllık içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısını tamamlamayı hedefliyoruz. Proje sona erdiğinde şehirde hiç kimsenin altyapı ile ilgili bir sorunu kalmayacak” ifadelerini kullandı.

ZOR BİR İŞİ BAŞARIYLA YAPIYORUZ
“Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın minimum düzeyde etkilenmesi için her türlü tedbiri alıyoruz” diyen Başkan Zorluoğlu, şöyle devam etti: “Arızaya sebep olunduysa anında TİSKİ ekiplerimiz müdahale ediyor. Bir taraftan kazıyoruz diğer taraftan çalışma bölgesinde hazır bekletilen malzemeyle hemen doldurup, akabinde beton ekibi gelip bu yerlerin ulaşıma açık hale getirilmesi adına betonlama yapıyoruz. Zor bir iş, ister istemez vatandaşlarımızın günlük yaşamını etkileyecek dokunuşlar söz konusu ama neticede bu çalışma hepimiz için çok faydalı ve önemli. Vatandaşlarımızın bu çalışmalar boyunca biraz daha sabretmelerini istirham ediyorum.”

PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?
Proje kapsamında; 25 bin 900 abone bağlantısı, 259 kilometre abone bağlantı borusu, 47 adet izole ölçüm bölgesi, 16 akış ölçme odası, 96 basınç düşürme vana odası, 7 bakiye klor ölçüm odası, yatay delgi ile 253 metre kara yolu geçişi, 477 metre askıda köprü geçişi ve 1312 yangın musluğu inşa edilecek. Toplamda 150.000 metre yeni kanalizasyon hattı, 73.000 metre yeni yağmursuyu hattı imal edilecek. Ayrıca 30 yeni içme suyu deposu yapılacak olup, 22 mevcut içme suyu deposu da onarılarak hizmete açılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.