Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C




















VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, ŞIRNAK BELEDİYESİNİN AÇILIŞ PROGRAMLARINA KATILDI

13 Şubat 2021 18:37
536
A+
A-

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, ŞIRNAK BELEDİYESİNİN AÇILIŞ PROGRAMLARINA KATILDI

Şırnak Belediyesi tarafından hayata geçirilen yatırımlar için açılış programları düzenlendi.

Belediyenin açılış programlarına Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik ve Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mustafa Çobanoğlu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, MHP İl Başkanı Halil Tatar, TSO Başkanı Osman Geliş, kanaat önderi İşadamı Arslan Tatar, Vakıfkent Mahallesi Muhtarı Hasan Tekinalp, Gazipaşa Mahallesi Muhtarı Sait Açar, Sanayi Sitesi Başkanı Hacı Yürek,siyasi parti ve STK temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Vali Pehlivan, Milletvekili Birlik ve Başkanı Yarka, beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak kurulan Vakıfkent Semt Pazarı ve Muhtar evinin açılışı için Vakıfkent Mahallesine geçti. Mevlid, düğün, taziye gibi organizasyonların da yapılabileceği, akşamları otopark olarak kullanılması planlanan semt pazarının ve pazar alanında bulunan Vakıfkent Mahalle Muhtarlığının açılışı gerçekleştirildi, pazar alanında incelemelerde bulunuldu.

Ardından İlimiz Ömer Kabak Meydanında, belediye tarafından yapılan yol,kaldırım ve orta refüj çalışmaları, taksi durakları, Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı ve Madenci Anıtı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Tören vesilesiyle madende çalışırken vefat eden maden şehitlerimiz rahmetle yad edildi.

Daha sonra Ali Gaffar Okan Caddesi üzerinde bulunan otopark alanında Belediyenin araç tanıtım töreni gerçekleştirildi. Bakanlıkların ve hayırsever iş adamlarının katkılarıyla su tankeri, itfaiye aracı, iş makinesi, otobüs, minibüs gibi hemşehrilerimize hizmet verecek 43 araç Şırnak Belediyesinin araç filosuna eklendi. Araç tanıtım töreninde erbane dinletisi gerçekleştirildi, ardından kurban kesilerek dualar eşliğinde araçların açılışı gerçekleştirildi.
Son olarak Vali Pehlivan, Milletvekili Birlik ve Başkanı Yarka, beraberindeki heyetle birlikte Sanayi Sitesi yol açılış törenine katıldı. Daha önce Sanayi esnafı ile vatandaşların site içerisindeki yolların bozuk olmasından dolayı mağduriyetlerini dile getirmelerinin ardından Sanayi Sitesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünün destekleriyle Şırnak Belediyesi tarafından alt yapı ve asfaltlama çalışması yapılarak mağduriyetleri giderildi. Düzenlenen törenle Sanayi Sitesi yol,altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının açılışı gerçekleştirildi.

Açılış programlarını takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan;

Açılışını yaptığımız yatırımların Şırnak İlimize, Şırnaklı hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Şırnak Belediyesi tarafından yerine getirilen yatırımların hayata geçmesi konusundaki emeklerinden dolayı başta Belediye Başkanımız olmak üzere bütün ekibini kutluyorum.

Şehrimiz her alanda bir dönüşüm, gelişim süreci yaşıyor. Gerek altyapı gerek üst yapı hızla, çok daha iyi noktalara geliyor. Geçmişten bugüne bölücü terör örgütünün menfur eylemlerine karşı güvenlik güçlerimizin gerek iç güvenlik gerek sınır güvenliği anlamında vermiş olduğu mücadeleler neticesinde bugünki huzur ve güvenlik ortamı sağlandı. Özellikle de 2015-2016 sürecinde yaşanan çukur barikat süreci ve yine o dönemde terör örgütünün menfur eylemleri neticesinde İl merkezinde ve ilçelerimizde oluşan yıkımlardan, vatandaşlarımızın evlerinden olduğu, mahallelerinden, köylerinden uzaklaşmak durumunda kaldıkları ortamdan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bütün Bakanlıklarımızın gayretleriyle, devletimizin kararlılığıyla, yeniden normalleşme sürecine dönülmesi hususunda yoğun bir gayret ortaya konuldu. İl genelinde 10 bin 155 konut yapıldı. Bir yandan bine yakın dükkan, taziye evi, camiler inşa edildi diğer yandan okullarımız yapıldı, yapılmaya da devam ediyor.
İl merkezimizden ilçelerimize, beldelerimize, köylerimize, mezralarımıza kadar çok yoğun bir yatırım süreci söz konusudur. İl merkezimizde Şırnak Belediyemiz bu yatırım sürecine yoğun bir gayretle ortak oluyor. Bugün bunun önemli bir örneğini yaşadık. Bir yandan vatandaşlara dokunan, onlara sunulan hizmetlerin standartını, kalitesini yükseltmeye yönelik yatırımlar, altyapı çalışmaları, bir yandan araç gereç imkânlarının artması, bir yandan da hem muhtarlarımıza hem taksi esnaflarımıza hem pazarcı ve sanayi esnaflarımıza, yönelik yatırımların hayata geçirilmesi hepimizi ziyadesiyle memnun etti. Açılışlarını hep birlikte gerçekleştirdik. İnşallah İlimizde her alanda yatırımlar artarak devam edecek.

Ben bu yatırımların hayata geçirilmesindeki desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza, Milletvekilimize, Belediye Başkanımıza, ilgili bütün kişi ve kurumlara şahsım ve İlimiz adına teşekkür ediyorum. Bu yatırımların İlimize, bütün Şırnaklı hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Yapılan açılışlardan bahseden Başkan Yarka;

“Bugün Şırnak’ta bazı açılışlar yaptık, bunun ilki pazar yeri ve bir muhtar evimizdi. Şırnak’ta pazar yeri kültürünü artırmak için güzel bir pazar yeri yaptık. Ömer Kabak Meydanında taksi durağı, yine bir muhtar evi ve madenci anıtının açılışını yaptık. Daha önce de konuşmalarımda belirttiğim gibi Şırnak Belediyesine başladığımızda araç sıkıntılarımız hat safhadaydı. Ankara’da Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz, İl Başkanımız ile birlikte girişimlerimiz sonucu Bakanlıklardan bir miktar araç hibe olarak aldık, bir miktar tahsis aldık, bazı hayırsever vatandaşlarımızın da araç konusunda yardımları oldu. Ayrıca Şırnak Belediyesi’nin bütçesi el verdiğince eksik kalan araçlarımızı tamamladık. Vatandaşlarımızın hiç kuşkusu olmasın, Şırnak Belediyesi 31 Mart 2019’dan sonra tamamen hizmet belediyeciliği zihniyetiyle Şırnaklı hemşerilerimize en güzel şekilde hizmet etmektedir. Tabi araç gereç bu bakımdan çok önemli, artık teknoloji onu gerektiriyor. Şu anda Belediyede çalışan personellerimizle, arkadaşlarımızla 24 saat Şırnak’ta hizmet etme şansı buluyoruz. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için elimizden gelen tüm çabayla çalışacağımıza kuşkunuz olmasın. Şırnak’ı çok güzel şeyler bekliyor. Sanayi sitemizde altyapı ve asfalt çalışmalarını yürüttüğümüz bir açılışa daha gideceğiz. Ben sizlere teşekkür ediyorum, sizin aracılığınızla tüm hemşehrilerimize en içten saygı ve sevgilerimi iletiyorum; sağ olun, var olun.” diye konuştu.

Şırnak Milletvekili Birlik ise;

“Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve yol arkadaşlarına, İl Valimiz, İl Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün Şırnak halkına bize bu fırsatı sundukları, bize bu fırsatı verdikleri, bizi bu görevlere layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız geldiği günden bugüne kadar gerçekten güzel hizmetler yapıyor. Biz bu hizmetler için vatandaşlarımıza söz vermiştik. Allah’ın izniyle o sözlerin altında kalmayacak şekilde yolumuza devam ediyoruz. Gerek alt yapıda, gerek üst yapıda Şırnak’ımız her geçen gün kendini gösteriyor. Alt yapıyı bitirdik sayılır. Üst yapı işin makyaj kısmıdır. İnanıyorum ki Belediye Başkanımız İlimizin makyajını en güzel şekilde yapacak ve ondan sonra her yapılan hizmet sivrilip gözümüze hitap edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Sayın Valime, Belediye Başkanıma ve bütün Şırnak halkına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.