Dolar 34,7257
Euro 36,5519
Altın 2.959,37
BİST 9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 14°C
Az Bulutlu
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Per 14°C
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 16°C
























Prof. Dr. Ercan, İstanbul depremi için tarih verdi! ‘3 yıl boyunca gitmeyecek’

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, CNN TÜRK Muhabiri Mücahit Topçu’nun sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Ercan, Türkiye’nin deprem riski en düşük yerleri olan Sivas, Konya ve Kastamonu’daki depremlerin ne anlama geldiğini yorumlarken, beklenen büyük İstanbul depremi için de tarih verdi. İşte Prof. Dr. Ercan’ın açıklamaları…

Prof. Dr. Ercan, İstanbul depremi için tarih verdi! ‘3 yıl boyunca gitmeyecek’
12 Şubat 2021 16:47
316
A+
A-

 

 İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

2018 yılında bir açıklama yapmıştım. 2020,2021,2022 ve hatta 2023 yılları deprem yılları olacak diye. Bunun temel kaynaklarından bir tanesi küresel ölçekte yerin 6370 kilometredeki kristal temelindeki bir yalpalanma oluştu. Bu yalpalanmayla yaklaşık 5 km değişirken 20 km değişmeye başladı.

Sivas, Kayseri deprem açısından güvenli olan yerlerdi. Konya, Türkiye’nin depremsiz en güvenli yerlerinden biri derken orada da oldu. Türkiye deprem korkusu yaşar oldu.

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ İÇİN TARİH VERDİ

Marmara’nın gergin olmadığını 1999 yılından beri söylüyorum. 1999’da olan Gölcük Depremi’nde yaklaşık 132 atom bombası gücünde bir gerginlik boşaldı ve Marmara’nın gerginliğinin çoğunu boşalttı. Daha sonra Düzce depremi oldu. Dolayısıyla bu bölge rahatladı. 22 yıldır deprem için erken diye söylüyorum ama bunun bir bilimsel kalkış noktası var. Uyarı yapmak gerekirse 2035’ten sonra zilleri çalmak gerekiyor. En riskli yıllar 2045’ten sonra başlar ancak algoritma şunu gösterdi ki; depremin gecikme olasılığı da var.

Depremler İstanbul’da olduktan sonra 3 yıl gitmeyecek, sürekli büyük artçılar göreceğiz, keza Tekirdağ’da da öyle.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.