Dolar 32,3802
Euro 34,7694
Altın 2.396,57
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















UĞURCAN YINE GÖZDE

10 Şubat 2021 09:23
277
UĞURCAN YINE GÖZDE

24 yaşındaki eldiven, hem bordo-mavili takımın ilk 4 iddiasını yakalamasında öne çıkıyor hem de Avrupa Şampiyonası öncesi milli forma için favori konumda gözüküyor. Adım adım Türk futbolunda ‘1’ numaraya ilerleyen başarılı eldiven kulüp tarihine de adını altın harflerle yazdırıyor.

Trabzonspor, Süper Lig’deki başarılı yürüyüşünü devam ettiriyor. Bordo-mavililer Abdullah Avcı ile 15 maçta 11 galibiyet alırken sadece 1 kez yenildi. Bu süre zarfında da kalede Uğurcan Çakır’ın performansı büyük alkış topladı.

Milliyet’in haberine göre; Takımdaki birçok ismin performansını yukarıya çeken teknik direktör Avcı, Uğurcan Çakır konusunda ise ekstra bir başarı sağladı. Özellikle son 5 maçlık galibiyet serisinde 24 yaşındaki eldiven önemli bir rol oynadı.

Başarılı file bekçisi, son 3 lig maçında sadece 1 gol yerken, kalesine gelen 13 şutun 12’sini kurtardı. Uğurcan ayrıca Abdullah Avcı dönemindeki 15 maçta da kalesinde sadece 9 gol gördü. Takımının yeniden ilk 4 sıraya girerek zirve yarışında tekrar iddialı olmasında genç kalecinin rolü büyük oldu.

Karadeniz ekibinin aynı zamanda kaptanlarından olan Uğurcan, kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırıyor. Şenol Güneş’ten sonra en iyi kaleci olarak anılıyor. Tüm bu gelişmelerin yanında yaz aylarında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası için de herkesi umutlandırıyor. Milli takımda olmasına kesin gözüyle bakılan Uğurcan’ın 1 numarayı alması da bekleniyor. Mert Günok’un formsuz olması, Altay Bayındır’ın da henüz A Milli seviyede resmi maç tecrübesinin olmaması gibi etkenler Trabzonspor’un kalecisini bir adım öne taşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.