Dolar 32,2702
Euro 35,0972
Altın 2.471,61
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 21°C




















Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Huawei heyetini kabul etti

– Huawei’in bulut veri merkezinin yerel işletmelere ve ekosisteme değer kattığını belirten Kacır, Huawei’in tüketici sektöründeki ilerlemesi hakkında da bilgi aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Huawei heyetini kabul etti
2 Mayıs 2024 14:55
41
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Huawei Avrupa Bölge Başkanı ve Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı Jim Lu başkanlığındaki Huawei heyetini kabul etti.

Şirketten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Kacır, "Türkiye'de, Türkiye İçin" stratejisini ve Huawei'in bilişim yeteneklerinin gelişimine yaptığı katkıları takdir ettiğini ifade etti.

Huawei'in bulut veri merkezinin yerel işletmelere ve ekosisteme değer kattığını belirten Kacır, Huawei'in tüketici sektöründeki ilerlemesi hakkında da bilgi aldı.

Çin pazarında iş geliştirmenin kolaylaştırılması için Türk oyun ve uygulama yazılımlarının, Huawei AppGallery'e entegre edilmesi önerisinde bulunan Kacır, ayrıca, şirketin AR-GE yatırımları ve katkıları için teşekkür ederek Huawei Türkiye AR-GE Merkezi'ni ziyaret etmekten mutluluk duyacağını kaydetti.

Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı Jim Lu da toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Huawei'in "Türkiye'de, Türkiye İçin" taahhüdünü ve bilişim yeteneklerinin gelişimi gibi topluma katkıda bulunacak projelere devam edeceklerini yineledi.

Türkiye'de düzenlenen ICT Competition Ödül Töreni'nde 5 Türk takımının ödül aldığına işaret eden Lu, ayrıca, Huawei'in, 22 yıldır Türkiye'de faaliyet gösterdiğini, şirketin Çinli şirketlerle Türkiye arasında bir köprü olmaya istekli olduğunu, Çinli şirketlere yatırım tavsiyeleri sunduğunu kaydetti.

​​​​​​​Lu, Huawei'in yerel iş ortaklarıyla ultra hızlı şarj istasyonları konusundaki işbirliklerinin, Türkiye'de hayata geçirildiğini de ekledi.

Huawei Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Kaya Shi, Türkiye'nin yüksek teknoloji alanındaki gelişimine değinerek Bakan Kacır'a, invertörlerde yerel ortaklık ve yerel bulut veri merkezi de dahil olmak üzere Huawei Türkiye'nin en güncel teknolojik katkıları hakkında bilgi verdi.

Petal Harita sistemi ve uygulama geliştirici ekosistemi de dahil olmak üzere, Türkiye'nin tüketici sektöründeki AR-GE çalışmalarına dikkati çeken Shi "Huawei, Türkiye'nin bilişim alanındaki gelişimine katkıda bulunmaktan onur duyuyor ve Türkiye'nin gelecekteki yüzüncü yıllarına da katkıda bulunmayı umuyor." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.