Dolar 32,1445
Euro 35,0476
Altın 2.472,66
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C




















Çoruh ve Fırat dağıtım bölgelerinde elektrik tüketimi arttı

Çoruh ve Fırat dağıtım bölgelerinde elektrik tüketimi arttı
29 Nisan 2024 11:50
52
A+
A-

ANKARA (AA) – Çoruh ve Fırat bölgelerindeki 9 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, ocak, şubat ve mart aylarına ait tüketim oranlarını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinin toplam elektrik tüketiminde 2023'ün ilk çeyreğine kıyasla yüzde 6 artış görülürken, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinin yer aldığı Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketimi yüzde 46 arttı.

Çoruh-Fırat bölgesinde mesken, sanayi ve ticarethane gruplarından toplam elektrik tüketimine bakıldığında, geçen yılın aynı dönemine göre en yüksek artış oranı yüzde 114 ile Malatya'da görülürken, tek azalış Gümüşhane'de yüzde 21 oranında gerçekleşti.

Fırat bölgesinde yer alan diğer illerin toplam elektrik tüketimine bakıldığında, en yüksek artış yüzde 114 ile Malatya'da kaydedilirken, bu oran Tunceli'de yüzde 10, Bingöl'de yüzde 16, Elazığ'da yüzde 3 olarak gerçekleşti.

Çoruh bölgesinde ise Artvin'de yüzde 9, Trabzon'da yüzde 9, Rize'de yüzde 7 ve Giresun'da yüzde 7 artış görülürken, tek azalış yüzde 21 ile Gümüşhane'de kaydedildi.

Bu yılın ilk çeyreğinde, 2023'ün aynı dönemine kıyasla Fırat bölgesindeki meskenlerde toplam elektrik tüketiminde yüzde 36 artış görülürken, Çoruh bölgesinde bu artış yüzde 9 olarak kaydedildi.

İki bölgedeki illerde abone grupları dahil edilerek bakıldığında, yılın ilk çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre, toplam sanayi ve ticarethane tüketiminde azalış görüldü. Fırat bölgesinde azalış oranı yüzde 21 olarak kaydedilirken, Çoruh bölgesinde yüzde 0,28 azalış gerçekleşti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.