Dolar 32,2641
Euro 34,7944
Altın 2.403,30
BİST 10.295,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 21°C




















Sezonun ilk kruvaziyeri “Astoria Grande” Trabzon Limanı'na geldi

Sezonun ilk kruvaziyeri “Astoria Grande” Trabzon Limanı'na geldi
26 Nisan 2024 12:50
27
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon Limanı'na sezonun ilk kruvaziyeri yanaştı.

Rusya'nın Soçi kentinden hareket eden 980 yolculu "Astoria Grande" adlı kruvaziyer, Samsun ziyaretinin ardından Trabzon'a ulaştı.

Gemide bulunan çoğunluğu Rus turist, kent merkezindeki tarihi mekanların yanı sıra Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı'nı ziyaret edecek.

– "Yıl sonuna kadar 27 sefer yapacak"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, gazetecilere, Karadeniz'deki limanlara uğrayan geminin Trabzon'un ardından tekrar Soçi'ye hareket edeceğini söyledi.

Geminin 2024 Ocak'ta üç sefer düzenlediğini belirten Kantarcı, "Yaz sezonunun başladığı bugünlerde yeniden geldi. Bugünden yıl sonuna kadar 27 sefer yapacak. Rusya-Ukrayna savaşı çıktıktan sonra Karadeniz güvensiz bir iç deniz olarak değerlendirildiği için yabancı firmalar boğazdan geçip Karadeniz'e çok fazla yönelmiyorlar. Rus menşeli gemi Soçi'den çıkarak böyle bir operasyonu düzenliyor." dedi.

Kantarcı, yolcu sayısının her geçen sezon arttığına işaret ederek, "Bir günlük geliş ve dönüş olmasına rağmen şehrin ekonomisine ciddi anlamda bir katkı oluyor. Geçtiğimiz yıl 15 bin civarında turist gelmişti. Bu sene 30 bin rakamına yaklaşacak. Umarım biraz daha üzerine çıkar." diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.