Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C




















Sigortam.net'ten Kasko ve Trafik Sigortası’nda hasarsızlık indirimi avantajı

Sigortam.net'ten Kasko ve Trafik Sigortası’nda hasarsızlık indirimi avantajı
25 Nisan 2024 16:25
37
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Sigortam.net Üst Yöneticisi Ataman Kalkan, hasarsızlık indiriminin, sürücülere kasko poliçelerinde yüzde 30 ila 70 arasında tasarruf imkanı sağladığını belirterek, "Bu indirimi elde etmenin en önemli şartı, poliçe süresince hasar talebinde bulunmamak olarak öne çıkıyor." dedi.

Şirketten yapılan açıklamada, Sigortam.net Kasko ve Zorunlu Trafik Sigortası’nda hasarsızlık indiriminden yararlanmak için atılması gereken adımlara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamaya göre, kasko ve zorunlu trafik sigortası poliçeleri araç sahiplerine beklenmedik kazalar karşısında mali bir güvence sunarken, poliçe maliyetleri sürücüleri en çok düşündüren nokta olmaya devam ediyor.

Araçların modeli, yaş ve kullanım biçimleri gibi faktörlerin yanı sıra, sürücülerin hasarsızlık kayıtları da poliçe maliyetlerinin düşmesinde önemli bir rol oynuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sigortam.net Üst Yöneticisi (CEO) Ataman Kalkan, hasarsızlık indiriminin sürücülere kasko poliçelerinde yüzde 30 ila 70 arasında tasarruf imkanı sağladığına dikkat çekerek, "Hasarsızlık indirimi hem kasko fiyatlarını düşürmede avantaj sağlıyor hem de kaskosunu düzenli olarak yaptıran, kurallara uygun bir şekilde araç kullanan sürücülerin ödülü niteliğinde diyebiliriz. Yani iyi sürücü kaskoya daha az ödüyor. Bu indirimi elde etmenin en önemli şartı, poliçe süresince hasar talebinde bulunmamak olarak öne çıkıyor. Kaskoyu yaptıran kişi aracını değiştirse bile, yeni aldığı aracı üzerinden hasarsızlık indiriminden faydalanmaya devam edebiliyor." ifadelerini kullandı.

– "İndirim poliçenin farklı bir sigorta şirketinden yaptırılması durumunda da geçerliliğini koruyor"

Kalkan, kazanılmış hak olarak görülen bu indirimin, poliçe yenilenmesinde farklı bir sigorta şirketinden yaptırılması durumunda da geçerliliğini koruduğunu belirterek, "Ancak burada dikkat edilmesi gereken kritik nokta, kaskonun mutlaka zamanında yenilenmesi gerektiğidir. Çünkü poliçesini zamanında yenilemeyen sürücüler için hasar talebinde bulunmasa bile bu indirim hakkını kaybetme riski söz konusu olabiliyor. Mevcut kasko poliçesi, sigorta şirketleri arasında değişkenlik gösterse de genellikle son 30 günden itibaren yenilenebiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Mevcut kasko poliçesi yürürlükteyken, bitiş tarihinden önceki son 1 ay içerisinde kasko yenileme sürecinin başladığını aktaran Kalkan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Mevcut poliçe bittikten sonra da sigorta şirketlerine göre farklılaşan sürelerde devam ediyor. Diğer yandan kaskonun erken yenilenmesi, aslında yeni kaskonun mevcut poliçe bittiğinde devreye girecek şekilde satın alınması anlamına geliyor. Bu durum kaskonun geçerliliği üzerinde herhangi olumsuz bir etki yaratmıyor. Bitiş tarihi gelene kadar mevcut kasko devam ederken, bittiğinden bir sonraki gün yeni kasko devreye giriyor. Bu durum hem ara vermeden kasko güvencesine sahip olunmasını sağlıyor hem de hasarsızlık indirimi varsa sorun yaşamadan bu hakkın da devam etmesine olanak veriyor. Biz de Sigortam.net olarak, anlaşmalı olduğumuz 20’den fazla sigorta şirketinin geniş kapsamlı seçenekleriyle, kullanıcılarımızın güvenilir ve hızlı bir şekilde kasko yaptırarak indirim haklarını korumalarına destek oluyoruz."

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.