Dolar 32,3357
Euro 34,8475
Altın 2.389,71
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 17°C
Sal 18°C




















Başkan Kaya, koltuğunu devretti

Başkan Kaya, koltuğunu devretti
23 Nisan 2024 14:21
60
A+
A-

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Erdoğdu İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi Asel Duruk’a devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Erdoğdu İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Koç, öğretmenler Ayça Özşahin, Songül Topçu, Nakiye Filiz Yıldız, veliler ve 3-C sınıfı öğrencileri, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’yı ziyaret etti.

Bütün çocukları tek tek öperek karşılayan Başkan Kaya, kendilerine çikolata ikram etti ve çeşitli hediyeler verdi.

“BENİ EN ÇOK MUTLU EDEN ZİYARET”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Kaya, konuklarına ‘hoş geldiniz’ diyerek, 23 Nisan’ın anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaparak şunları aktardı: “Belediye Başkanı seçildikten sonra, çok misafirim oldu. Sağolsun Trabzon’daki bütün dostlarımız, arkadaşlarımız, hemşerilerimiz bizleri ziyarete geldiler, onur verdiler. Ama inanın bu ziyaret kadar beni mutlu eden başka bir ziyaret olmadı. Sizlerin sayesinde, burası bir çiçek bahçesine döndü. Öğrenci ve öğretmen aydınlığıyla aydınlandı makamımız.”

“BAYRAMI ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİ”

“Büyük Atatürk, dünyada hiçbir liderin öngöremediği bir bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bizlere, bütün dünya çocuklarına emanet etti. Büyük Önderimiz, bu toprakların kurtarıcısı, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk öngörmüş ve Türk çocuklarına, dünya çocuklarına verdiği önemin bir göstergesi olarak bu bayramı çocuklarımıza armağan etmiş. Dünyada başka bir örneği yok.”

“BELLEĞİME İNANILMAZ GÜZELLİKLERLE KAZINMIŞ”

23 Nisan’ın eskiden olduğu gibi her yıl coşkuyla kutlanması gerektiğini ifade eden Kaya, “Geçmiş yıllarda sokaklarda, caddelerde, okul önlerinde yapılan etkinliklerden hatırlıyorum,

belleğime inanılmaz güzelliklerle kazınmış bir 23 Nisan’dan bahsediyorum. Gönül istiyor ki bu kadar önemli ve çocuklarımızı geleceğe hazırlama anlamında değerli bu bayramı, yine aynı eski coşkuyla ve yine aynı eski güzelliklerle kutlayabilelim. İnşallah bundan sonrasına ilişkin biz burada olduğumuz sürece, bunu yapacağız.” diye konuştu.

Başkan Kaya, konuşmasının ardından, “Buyurun Sayın Başkanım” diyerek koltuğunu 9 yaşındaki 3-C sınıfı öğrencisi Asel Duruk’a devretti.

MİNİK ASEL’DEN ANLAM DOLU KONUŞMA

“Müdürümüz, öğretmenlerimiz ve arkadaşlarım adına bizleri kabul ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum” diyerek Ortahisar Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Asel Duruk, şu konuşmayı yaptı: “Merhaba, ben Asel Duruk. Trabzon Ortahisar Belediye Başkanıyım. Tam 29 yaşındayım. Bundan tam 20 yıl önce, o zamanki Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın koltuğuna oturduğum günü dün gibi hatırlıyorum. Kendi küçük, hayalleri büyük kocaman bir kız çocuğuydum. Ne kadar da heyecanlanmıştım. Bugünse, her şeyden Mustafa Kemal Atatürk’ün biz kadınlara verdiği seçme ve seçilme hakkı sayesinde buradayım. Koltuğa oturduğum o gün, Belediye Başkanımızdan hiç korkmadan kendimi güvende hissederek oynayabildiğim kocaman yemyeşil ve çiçeklerle dolu parklar istemiştim. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kurslarına katılmak için ulaşım konusunda yardımcı olmasını, sosyal ve kültürel alanda yetişebilmek için belediyenin çocuk kursu kurmasını, parklarda doğanın içinde resim yapabileceğim etkinlikler düzenlenmesini, arada sırada bizleri çocukları ziyaret edip çikolata dağıtmasını, bizi unutmayıp bizden haberdar olmasını söylemiştim. Sağ olsun, hepsini kabul edip hemencecik hayata geçirmişti. Bir çocuk olarak bana değer vermesini hiç unutmadım ve her zaman kendisini minnetle andım. Şimdi sıra bende. Bana ve arkadaşlarıma verilen emeğin, koşulların yetersizliğinde dahi bizler için yapılan yatırımın boşa gitmediğini ve çocuğa, eğitime yapılan yatırımın en kutsal yatırım olduğunu gösterme sırası bende. Evet, dediğim gibi. Ben Asel Duruk. 20 yıl sonra bunları düşünebilmeyi çok istiyorum ve büyüklerime bu konuda güveniyorum.”

KAYA, ASEL’E TEŞEKKÜR ETTİ

Duruk’un konuşmasından sonra, “Çok teşekkür ediyorum Sayın Başkanım, mesajınızı aldım” diyen Başkan Kaya, “Bugün bütün yetki sizde. Buyurun, talimat verin, çalışmalara başlasınlar” diyerek minik Asel’e teşekkür

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.