Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR
22 Nisan 2024 18:36
133
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Genç, salonda bulunan meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını yaptı. Başkan Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne Hasan Selim’in atandığını ifade ederken Genel Sekreter Yardımcılıklarına Fatih Göktaş ile Erdoğan Beder, TİSKİ Genel Müdürlüğü’ne İbrahim Kul, genel müdür yardımcılıklarına ise Nurettin Tandoğan ve Ahmet Koz’un atandığını belirtti.

YENİ BİR EĞLENCE ALANI OLACAK
Büyükşehir Belediyesi’nin şehirde yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Genç, “Skup kapsamında düzenlenen sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı konusundaki çalışmalarımız sürüyor. Pazarkapı mahallemizdeki altyapı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Oradaki birçok ünitemiz Büyükşehir Belediyemiz tarafından yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Pazarkapı yeni bir yaşam alanına dönüyor. Bu yıl bölgedeki çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz. Ortahisar Belediyemiz tarafından yaptığımız Tünel Akvaryum büyük bir çekim merkezi oldu. Onun güneyinde kalacak şekilde çocuklarımıza bir eğlence alanı için ihale işlemi yapıldı. Yamaç kaydırağından, atlı karınca oyunlarına kadar geniş bir eğlence alanı olacak. Planlanan bu çalışma Temmuz ayı içerisinde bitmiş olacak” dedi.

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Başkan Genç, “Otogarın yapımından sonra hem Ortahisar Belediyesi hizmet ünitelerimiz hem de Büyükşehir Belediyesi hizmet ünitelerimizin nakli söz konusu oldu. Ortahisar Belediyesi olarak Akoluk’ta yerleşkelerimizi tamamlayıp Fen İşleri, Destek Hizmetleri ve Temizlik İşleri olmak üzere tamamlayıp hizmeti almıştık. Tonya Pazaryeri ve Gençlik Merkezi inşaatımız devam ediyor. Kahramanmaraş Caddesi’nde başlattığımız cephe sağlıklaştırma çalışmaları Ortahisar ilçemizde birçok binada sürüyor. Akçaabat Pazaryeri ve otoparkımız bitmek üzere. Çayırbağı’nda yine pazar yeri ve otoparkı büyük oranla tamamlandı. Hizmete alacağız” diye konuştu.

HAFİF RAYLI SİSTEME BİSMİLLAH DİYECEĞİZ
Hafif raylı sistemle ilgili bilgi veren Başkan Genç, “Seçim döneminde Trabzonlara söz verdiğim bir husus. Bu konuda şehrimizin evladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu ile iki kez toplantı yaptık. Geldiğimiz aşamada daha önce Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla birlikte alınan karar gereğince Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak protokolümüzü imza aşamasına getirdik. Çarşamba günü Ulaştırma Altyapı Bakanlığımız, genel müdürümüz Trabzon’umuzda olacak ve protokolümüzü imzalayarak bismillah diyeceğiz. Ben şimdiden bunun heyecanını yaşıyorum. Şehrimizde kent içi trafik sorununa önemli bir çözüm oluşturacağını düşündüğümüz yatırım. Çünkü sirkülasyonu yoğun olan bir bölgeden başlıyoruz. İlk etapta Akçaabat’ı ve Yomra’yı içerisine alacak bir şekilde olacak. İlk planda 8.7 kilometreyi içeren Akyazı Stadyumu, şehir hastanesi kompleksimizin oradaki yerleşkeden oradan başlayacak ve Meydan’a gelerek Atatürk Alanı’na ulaşacak. İlk planda 8.7 kilometremizin protokolünü imzalıyoruz. Projesini bitirip 2025 programına yetiştireceğiz. Yani bu konuda özel bir çaba ve özel bir gayreti inşallah ortaya koyacağız. Akabinde ikinci etabımızla üniversitemizle beraber havaalanına ulaşacağız” şeklinde konuştu.

FAALİYET RAPORU ONAYLANDI
Gündem maddesi olan 2023 yılı faaliyet raporu görüşülerek, oy çokluğuyla kabul edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.