Dolar 32,3742
Euro 34,7257
Altın 2.399,00
BİST 10.173,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















Huawei Cloud, İstanbul'da bulut teknolojilerindeki yenilikleri paylaştı

Huawei Cloud, İstanbul'da bulut teknolojilerindeki yenilikleri paylaştı
19 Nisan 2024 12:10
39
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Huawei Cloud, "Türkiye Bulut Teknolojileri İnovasyon Haftası 2024" etkinliğinde bulut teknolojilerindeki son yeniliklerini tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Gelişmiş Bir Bulut ile Dijitalleşin" teması altında İstanbul'da gerçekleşen etkinlik, sektör profesyonellerine yeni bulut çözümleri Huawei Cloud Stack ve CloudPond'u keşfetme fırsatı sundu.

Etkinlik boyunca, Huawei Cloud'un alanında uzman profesyonelleri tarafından yapılan sunumlar ve panellerle katılımcılar, bulut bilişimin en son gelişmelerini keşfetme ve müşteri başarı hikayelerini öğrenme fırsatı elde etti.

Ayrıca, Türkiye'nin bulut bilişim pazarının geçen yılki durumu ve bu yıl için beklentiler detaylı bir şekilde incelendi. Buluta geçiş süreçlerinin farklı yolları üzerinden dijital dönüşümün nasıl hızlandırılacağına dair iç görüler de etkinlikte sunuldu.

-Dijital teknolojiler şirketlerin gelirlerini olumlu etkiliyor

Türkiye'de dijital ekonomi, Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) yaklaşık üçte birini oluşturuyor ve genel ekonomik büyümede önemli bir rol oynuyor. Bu süreçte Huawei Cloud, bulut bilişim, 5G bağlantısı ve yapay zeka gibi teknolojilerle Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkı sağlıyor.

Küresel araştırmalara göre, dijital teknolojileri benimseyen şirketler, bu teknolojileri kullanmayanlara göre gelirlerini önemli ölçüde artırabiliyor. Huawei Cloud, Türkiye'deki firmalara bu global trendden faydalanabilmeleri için gerekli altyapı ve desteği sağlamaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Huawei Cloud Türkiye Genel Müdürü Frank Ma, toplumsal kalkınmanın ayrılmaz bir parçası olarak dijitalleşmeye işaret etti.

Ma, Huawei'nin, bulut bilişimdeki yatırımlarını Türkiye'deki sektörel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak artırdığını belirtti.

Bilişim yeteneklerinin hızlı gelişiminin ve farklı sektörlerde dijital dönüşüme duyulan acil ihtiyacın küresel dijitalleşmeyi hızlandırdığını aktaran Ma, şunları kaydetti:

"Huawei, daha önce İstanbul’da gerçekleştirdiği bulut bilişim etkinlikleriyle de bu dönüşümün her zaman için ön saflarında yer almıştır. Türkiye'deki kamu, finans ve sigorta gibi önemli sektörlerin veri koruma ihtiyaçlarının karşılanması için bu bölgeye özel olarak tasarlanmış, tamamen yerel olarak çalışan ilk genel bulut hizmetini sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Huawei Cloud olarak, verileri ülke içinde tutarak ulusal düzenlemelere tam uyumluluğu desteklerken, bulut hizmetlerimizle de birçok sektörün yanında olmaya devam ediyoruz. Huawei olarak, Huawei Cloud çözümlerinin kamu, finans, enerji ve telekomünikasyon gibi sektörler tarafından giderek daha fazla tercih edileceğinin bilinciyle, Türkiye'deki yatırımlarını artırmaya devam ediyor. 'Türkiye Bulut Teknolojileri İnovasyon Haftası', işletmelerin bulut stratejilerini keşfetmelerine yardımcı olmayı ve dijital teknolojileri etkin bir şekilde yönetme ve kullanma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.