Dolar 32,4425
Euro 34,7866
Altın 2.434,42
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 19°C




















Samsun'da “Turizmde Estetik” konulu panel düzenlendi

Samsun'da “Turizmde Estetik” konulu panel düzenlendi
16 Nisan 2024 19:40
62
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Turizmde Estetik" konulu panel gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Samsun Müzesi'nde düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Eker, şehir ve kent kavramlarının estetik anlamda birbirlerinden ayrıldığını dile getirdi.

Şehrin daha dağınık ve yatay, kentlerin ise dinamik ve dikey kavramlar olduğunu söyleyen Eker, "Kent dediğimizde, kendi içerisinde bütün rutinleri ayarlanmış, yaşamsal pratikleri güncellenmiş, bir program dahilinde işleyen kent uzayı çağrışımı geliyor. Ne yiyeceğimiz, ne içeceğimiz, ne yapacağımız, nasıl spor yapacağımız, neyle eğleneceğimiz, hangi etkinlikleri yapacağımızla ilgili her şeyi programlamışlar. Buna da biz konformizm diyoruz. Ülkemizde şehirlerde estetik kavramı yeni yeni gündeme alınıyor. 'Türkiye'de kent var mı?' diye soracak olsak aslında şu anda Türkiye'de kent kavramına uygun bir şehir göremiyorum." dedi.

Türkiye nüfusunun yüzde 80'inin apartman dairelerinde, yani şehirlerde yaşadıklarını aktaran Eker, "Kent, zorlu bir mekan, zoraki bir mekan. Modernizmin başlangıcıyla New York gibi, İngiltere'deki Manchester gibi, Londra gibi şehirler sanayi şehirleri olunca tüm insanlar oraya taşındılar, iş sahibi oldular. Dolayısıyla gürültü, fabrika, işçiler farklı bir nüfus yoğunlaşmasıyla aslında kendi içerisinde yeni kurallar silsilesi oluşmaya başladı. Bunun içerisinde estetik biraz geç gelen bir kavram olarak dünyaya, ülkemizde de böyle." diye konuştu.

Panelde, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Çağlayan Yağmur "sağlık turizmi", OMÜ Turizm Fakültesinden Doç. Dr. Mutlu Kaya da "şehir, turizm ve estetik" konusunda sunum yaptı. Programa, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ve vatandaşlar katıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.