Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 22°C




















Genç, ORKENT çalışanlarıyla buluştu

Genç, ORKENT çalışanlarıyla buluştu
6 Mart 2024 12:38
69
A+
A-

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, belediye birimlerine yaptığı veda ziyaretleri kapsamında ORKENT çalışanlarıyla buluştu. Programda Başkan Genç’e AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, MHP Ortahisar İlçe Başkanı Salih Akkoç, Hak-İş İl Başkanı Engin Erbaşaran, Özsağlık-İş Sendikası Genel Sekreteri Abdüsselam Başaran, Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı Şevket Çelik ve yönetim kurulu üyeleriyle ORKENT Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti.
ORKENT çalışanlarıyla helalleşen Başkan Genç, 31 Mart’tan sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak mesai birlikteliğine devam edeceklerini dile getirdi.
“ŞEHRİMİZİN HER TARAFINDA PROJELERİMİZ VAR”
ORKENT çalışanlarına hitabında Ortahisar Belediyesi’ni 31 Mart’tan sonra çok emin ve güvenilir ellere bırakacağı düşüncesini ileten Başkan Genç, şöyle konuştu: “Cenabı Allah nasip ederse, 31 Mart itibarıyla Ortahisar’ımızı emin bir el, güvenli bir el olarak devretmeyi düşündüğümüz, inandığımız Ortahisar Belediye Başkan Adayımız Ergin Aydın Bey kardeşimizle beraber sizlerle buluşmak istedik. Esasında 10 yıldır bu kurumun kurucusu, yöneticisi ve sizlerin başkanı olarak hizmet ettiğimiz ve şu anda da yeni bir seçimin arifesinde olduğumuz bu süreçte bir kısım mesai arkadaşlarımızla çalışma alanlarında buluştuk. Çok şükür şehrimizin her tarafından projelerimiz, hizmet ünitelerimiz, sizlerin çalıştığı alanlar var. ORKENT bünyesinde ve akvaryumda çalışan siz değerli mesai arkadaşlarımızla hep beraber kahvaltı ortamında, daha samimi bir ortamda buluşmayı düşündük.”
“BU İŞLER TEK BAŞINA OLMUYOR, BU İŞLER EKİP İŞİ”
Belediyenin bütün birimlerinde çalışanların aynı zamanda belediyenin temsilcisi olduğunu ve belediyenin başarısında çok büyük emeklerinin olduğunu kaydeden Başkan Genç, “Ben öncelikle bugüne kadar yapmış olduğunuz hizmetler, göstermiş olduğunuz emekler, göstermiş olduğunuz gayret nedeniyle Ortahisar Belediyemizin ürettiği hizmetler ve halkımız nezdinde yapılan bu çalışmaların oluşturduğu güven, takdir, itibar ve bu emeğin sahibi olarak bugüne kadar sizlere bu hizmetlerinizden ötürü çok çok teşekkür etmek istiyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Çünkü bu iş sadece belli bir zamanda diliminde çalışıp bir ücret kazanmak işi değildir. Belediyecilik, hepiniz biliyorsunuz bir ücret kazanma işi değildir. Belediyemizin temsilcisi olarak Ortahisar adına attığınız adımlar, yaptığınız çalışmalarla beraber hepiniz bu takdirde bir emeğin parçası ve sahibi oldunuz. Bu takdiri kazanmak hem de bu kurumun başı sıfatıyla Cumhurbaşkanımız tarafından Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmemde ben yürekten inanıyorum ki, bu güzel kadromuzun büyük bir emeği, katkısı var. Bu işler tek başına olmuyor, bu işler ekip işi… Yüzme havuzumuza gelen vatandaşlarımızın olumlu düşünceleri belediyemizin artısı olarak yazılıyorsa bunda sizin gayretlerinizin çok büyük payı vardır. Akvaryumumuzda, müzelerimizde ve parklarımızda da aynı şekilde… Bu dönem çok şükür, ilçemizi halkımıza dokunan, halkımızın yaşam standardını daha yukarıya taşıyan hizmetlerle donattık. Bu gelen başarının altında sizlerin çok büyük emeği vardır.” diye konuştu.
“BELEDİYEMİZİN ÇALIŞMALARINDA KATKINIZ BÜYÜK”
Başkan Adayı Ergin Aydın’ın Ortahisar’da hizmet bayrağını daha yukarıya taşıyacağına inandığını ifade eden Başkan Genç, “Bu süre zarfından hem ORKENT’imiz hem Akvaryumumuz kuruluşundan itibaren görev alan mesai arkadaşlarımızla bir hakkımız, hukukumuz oluştu. Bu bir veda değil, yine mesai birlikteliğimiz devam edecek. Büyükşehir’de de olsa aynı şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Ben buradaki bütün mesai arkadaşlarıma bizden yana hakları varsa helal ediyorum. Sizlerin de helal etmesini istiyorum. Çünkü bu kısa ömrün ne zaman hitama ereceğini biz bilemiyoruz. Bu vesileyle Allah (C.C.) nasip ederse, halkımı…SENDİKA MÜJDESİNİ PAYLAŞTI
Başkan Genç’in ORKENT ve akvaryum çalışanlarının sendikalı olmasına yönelik ricasına da değinen Aydın, her çalışanın güvenceye kavuşması gerektiğini belirterek şunları aktardı: “Bir çalışanın hem çalıştığının karşılığını alabilmesi, hem de güvenceleri olması gerekir. Bu noktada sayın başkanımız ipuçlarını verdi. İçinde uhdeydi. Buradaki arkadaşlarımız sendikalı değildi. Biz de sayın başkanımızın içindeki uhdeyi yerine getirme noktasında en azından büyükşehirdeki makamına oturmadan bu müjdeyi vermek istiyorum dedi, bize… Artık bundan sonra sendikalı olacaksınız arkadaşlar. Hayırlı, uğurlu olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.