Dolar 32,2380
Euro 34,7670
Altın 2.412,26
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 20°C




















Samsung'un “Solve for Tomorrow” yarışmasında başvuru tarihi uzatıldı

– Yarışmada dereceye giren takımlardan birinci takıma 100 bin lira, ikinci takıma 80 bin lira, üçüncü takıma ise 50 bin lira değerinde hediye çeki verilecek

Samsung'un “Solve for Tomorrow” yarışmasında başvuru tarihi uzatıldı
31 Ocak 2024 11:00
51
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği işbirliğiyle düzenlenen, "Solve for Tomorrow" yarışmasının başvuru tarihi 16 Şubat'a kadar uzatıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği ortaklığıyla gerçekleşen "Solve for Tomorrow" yarışması, her yıl gençlerin toplumsal sorunlara yenilikçi ve yaratıcı çözümler üretmelerini teşvik eden projelerini değerlendiriyor.

Samsung, STEM alanına ilgiyi ve becerileri artırmayı hedefleyen program sayesinde, gençlerin yaşadıkları dünyayı daha iyi kavramaları ve toplumdaki kritik becerileri edinmelerini amaçlıyor. Program, eleştirel düşünme, yaratıcılık, iletişim ve işbirliği gibi önemli yeteneklerini geliştirmelerine destek oluyor.

Bu yıl mayıs ayında üçüncüsü gerçekleşecek olan yarışmanın başvuru tarihi 16 Şubat'a kadar uzatıldı.

8-12. sınıfa kadar öğrenciler, kurdukları en az 2, en fazla 4 kişilik gruplarla "Solve for Tomorrow’" programına katılım sağlayabilecek.

Yarışmada dereceye giren takımlardan birinci takıma 100 bin lira, ikinci takıma 80 bin lira, üçüncü takıma ise 50 bin lira değerinde hediye çeki verilecek.

– Programın ana temaları "İnsanlık" ve "Gezegenimiz"

Programda,"İnsanlık" teması altında, öğrencilerin "Sağlık ve Refah", "Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık", "Herkes için Erişilebilirlik" ve "Nitelikli Eğitim" gibi alanlarda toplumun acil sorunlarına çözümler bulma yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Diğer yandan, "Gezegenimiz" teması, "İklim Eylemi", "Döngüsel Ekonomi", "Temiz ve Yenilenebilir Enerji", "Afet Odaklı Çözümler" gibi çevresel konulara odaklanılıyor.

"Solve for Tomorrow" yarışması kapsamında, öğrencilere ve gönüllü eğitmenlere "Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi"nde özel eğitimler veriliyor. Bu eğitim süreci, beş temel adımdan oluşan tasarım odaklı düşünmeyi kapsıyor ve bu adımlar; empati kurma, problemi tanımlama, fikir geliştirme, prototip oluşturma ve test etme şeklinde sıralanıyor.

Programın ikinci yılında, 173 eğitmen 56 şehirdeki gençlere "Tasarım Odaklı Düşünme" eğitimleri verildi. Samsung ve Habitat Derneği ayrıca, yarı final aşamasına ulaşan öğrencilere mentorluk desteği sağlayarak, projelerinin geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Final aşamasında öğrencilere sunulan "Sunum Teknikleri Eğitimi" ise projelerini daha etkin şekilde sunmalarına yardımcı oluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.