Dolar 32,1684
Euro 35,1548
Altın 2.475,38
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C




















OYAK Çimento, yenilediği müşteri portalını hizmete sundu

OYAK Çimento, yenilediği müşteri portalını hizmete sundu
31 Ocak 2024 12:30
70
A+
A-

İSTANBUL (AA) – OYAK Çimento, müşteri memnuniyeti ve sipariş yönetimini iyileştiren yeni müşteri portalını devreye aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 6 fabrikada üretim, 7 coğrafi bölgede satış gerçekleştiren OYAK Çimento, değişen müşteri talepleri ve beklentileri doğrultusunda kendini yeniliyor. Yıllık 12,4 milyon ton klinker ve 22,5 milyon ton çimento üretimi yapan OYAK Çimento, yenilediği müşteri portalını hizmete sundu.

OYAK Çimento müşterilerinin online ve self servis olarak siparişlerini oluşturabildikleri yeni müşteri portalında, ödeme işlemleri kredi kartı ile gerçekleştirilebiliyor.

Kredi kartıyla taksitli ödeme seçeneği de bulunan sistem, OYAK Çimento müşterilerine baştan uca sipariş yönetimi ve alternatifli online ödeme kolaylığı sunuyor. Portal, OYAK Çimento ürün analiz raporlarının, şikayet ve talep yönetiminin de sistem üzerinden gerçekleştirebilmesine olanak tanıyor. OYAK Çimento'nun müşteri iletişim platformu İ-deal mobil uygulaması üzerinden de portala giriş imkanı bulunuyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.