Dolar 32,2676
Euro 35,0615
Altın 2.465,57
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 21°C




















JTI Türkiye 10'uncu kez en iyi işveren seçildi

JTI Türkiye 10'uncu kez en iyi işveren seçildi
19 Ocak 2024 11:10
75
A+
A-

İSTANBUL (AA) – JTI Türkiye, "Türkiye Top Employer" listesinde 10'uncu kez en iyi işveren seçilerek, ikinci sırada yerini aldı.

JTI'dan yapılan açıklamaya göre, bağımsız araştırma kuruluşu "Top Employers Institute" tarafından her yıl gerçekleştirilen uluslararası araştırma, dünya genelinde çalışanlarına en iyi koşulları sunan, çalışanların gelişimini hedefleyen, istihdam koşullarını sürekli iyileştiren lider işverenleri belirledi.

JTI Türkiye onuncu kez en iyi işveren seçildi ve "Türkiye Top Employer" listesinde ikinci sırada yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen JTI Türkiye İnsan ve Kültür Direktörü Sanlı Güler, kendileri için son derece önemli olan bir değerlendirme kuruluşu olan Top Employers Institute tarafından onuncu kez ödüle layık görülmenin gurur verici olduğunu belirterek, "Bu yıl itibarıyla tam üç senedir Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında ilk üçte yer alıyoruz. Bu da çalışanlarımızı merkeze alarak yürütmekte olduğumuz programların ne denli doğru olduğunu kanıtlıyor ve çalışan deneyimini daha da geliştirmek için bizlere güç veriyor." ifadelerini kullandı.

– "Bu başarıda hem Türkiye hem de global JTI'ın üst yönetiminin katkısı büyük"

Bu yıl 20 değerlendirme kriterinin yüzde 65'inde yüzde 100, diğer kriterlerde ise ortalama yüzde 96 başarı sağladıklarını aktaran Güler, "JTI’ın iş stratejilerinin ve hedeflerinin tüm kademedeki çalışanlarımız tarafından net bir şekilde anlaşılmış ve benimsenmiş olması, şirketimizde 'tek ekip' kültürünü ve hedef birliğini sağlamış olduğumuzun güzel bir kanıtı. Çalışanlarımızın amacımıza giden yolda kendi katkılarını bilmeleri ve kendi görev alanlarının lideri olmaları bizim için son derece önemli. Bu başarıda hem Türkiye hem de global JTI'ın üst yönetiminin katkısı büyük." değerlendirmesinde bulundu.

Güler, şunları kaydetti:

"Top Employer hem mevcut hem de gelecekteki çalışanlarımıza şeffaf ve çift yönlü iletişimin olduğu bir çalışma ortamı yaratma, profesyonel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlama, yeteneklerini değerlendirme hem şirketlerine hem de kendilerine güvendikleri bir iş ortamı sunma konusundaki taahhüdümüzü gösteriyor. Salgın döneminde başlattığımız çalışan esenliği uygulamalarımız hibrit çalışma sistemimizde de gelişerek devam ediyor.

Çalışanlarımızın psikolojik, sosyolojik, fiziksel ve finansal esenliği için her geçen gün yeni olanaklar sunmaya devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz çalışan destek programıyla dünya üzerindeki tüm JTI çalışanları hem kendileri hem de aile bireyleri için 7 gün 24 saat 40 bin danışmandan destek alabiliyor. 2021'de aile izni uygulamamızı başlatmıştık. 1 Ocak 2023 itibarıyla da erkek çalışanlarımız da 20 hafta ücretli doğum izni kullanarak doğum sürecinde ailelerinin yanında olabiliyorlar."

JTI Türkiye, yeni mezun programı ile yılda ortalama 30 gencin potansiyellerini ortaya çıkarmaları için eğitim desteği ve iş olanağı sunuyor. Şirket, programın başlangıç tarihinden itibaren 244 yeni mezuna iş imkanı sunarken 80 mezunu program sonrasında bünyesine dahil etti.

Bu genç yeteneklerin yüzde 20'si JTI’ın yetenek havuzunda yer alıyor. 12 yıldır süregelen yaz stajı programı ile de şu ana dek 400’den fazla genci iş ortamı ile buluşturan JTI Türkiye, 2023'te 25 gence eğitim, atölye ve proje çalışmaları olanağı sundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.