Dolar 32,2631
Euro 35,0692
Altın 2.468,66
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 21°C




















TTSO komiteleri turizm faaliyetleri için istişare toplantısı yaptı

TTSO komiteleri turizm faaliyetleri için istişare toplantısı yaptı
13 Ocak 2024 14:35
75
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) turizm sezonu öncesi istişare toplantısı düzenlendi.

TTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi başkanlığındaki toplantıya 12, 24 ve 25. meslek komitesi üyeleri katıldı.

Çelebi, yeni pazarların bulunması, alternatif turizm çeşitlerinin kente kazandırılması ve mevcut pazarların elde tutulması için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Meslek komitesi üyeleriyle yapılan toplantılarda katılmak istedikleri fuarları değerlendirdiklerinin altını çizen Çelebi, "12-15 Şubat'ta İran'da Tahran Turizm Fuarı var. Mart ayındaki Nevruz öncesinde İran'da iyi bir tanıtım fırsatı olabilir. Bu fuarda stant açmak için talep toplamaya başladık. Yeterli sayıda üyemiz başvuru yaparsa oda olarak orada bir stant yeri kiralamayı planlıyoruz. Bütçemizin büyük bölümünü turizmin geliştirilmesi için harcıyoruz. Maalesef ilgili kurumlardan bu konuda destek göremiyoruz." ifadesini kullandı.

Çelebi, 24-27 Şubat'ta Suudi Arabistan'da düzenlenecek Suudi Seyahat Fuarı ile 6-9 Mayıs'ta Dubai'de gerçekleştirilecek Arabian Travel Market Fuarını da önemsediklerini aktardı.

Tiflis, Bakü, Tahran, Tebriz gibi şehirlerden Trabzon'a direkt uçak seferi konulması veya var olan seferlerin artırılması için de çalışma yaptıklarını vurgulayan Çelebi, şunları kaydetti:

"Sağlık turizminde hedeflerimiz var ve arkadaşlarımız bu konuda çalışıyor. Direkt uçuşlar da bu anlamda çok önemli. Önemli ilerlemeler kaydedildi ve bunları yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Elimizden geldiğince turizmle ilgili tüm komiteler ve komisyonlardaki arkadaşlarımızla birlikte Trabzon'a ve bölge turizmine destek olmak için çalışıyoruz."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.