Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















Sinop Üniversitesi “savaş ve çocuk” temalı afiş ve karikatür yarışması düzenleyecek

Sinop Üniversitesi “savaş ve çocuk” temalı afiş ve karikatür yarışması düzenleyecek
13 Kasım 2023 16:55
134
A+
A-

SİNOP (AA) – Sinop Üniversitesince, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla "savaş ve çocuk" temalı uluslararası afiş ve karikatür yarışması düzenleneceği bildirildi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, yarışmanın öğretim üyeleri Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan ve Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan ile Öğretim Görevlisi Tuna Kuzucan tarafından organize edildiği bildirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, İsrail'in, Gazze'de dünyanın gözü önünde katliam yaptığını, bu savaştan en fazla çocukların etkilendiğini vurguladı.

Filistin'deki katliama sanatın gücünü kullanarak karşı koymaya çalıştıklarını belirten Taşdemir, bu doğrultuda planladıkları uluslararası jürili afiş ve karikatür yarışmasına dünyanın her bölgesinden katılım beklediklerini kaydetti.

Yarışmaya 30 Kasım'a kadar eser gönderilebileceğini aktaran Taşdemir, "Bu yarışma için sunulacak eserlerden jüri değerlendirmesinden geçenler, üniversitemiz tarafından Sinop, Ankara ve İstanbul'un yanı sıra Maarif Vakfının desteğiyle yurtdışında, farklı ülkelerde düzenlenecek sergilerde teşhir edilecek." ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan ise yarışmanın jüri başkanlığını Hasan Aycın’ın yapacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu özel yarışma, yaşanan insanlık dramlarına dur demek için farkındalık oluşturmayı ve harekete geçmeyi hedeflemektedir. Ayrıca dünyanın dört bir yanından sanatçıları, gözlemleri ve duyguları aracılığıyla savaşın etkilerini ve barışın gücünü anlamaya ve ifade etmeye teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Katılımcılardan beklenen, çocukların iç dünyasını yansıtan etkileyici karikatürler oluşturmalarıdır. Sanatçılar, kendi bakış açılarından savaşın getirdiği zorlukları, umutları ve barış arayışını resmederek savaşa karşı küresel bir çağrıda bulunacaklar. Bizler burada bir çağrıda bulunuyoruz: Bu insanlık dramına sessiz kalmayın, çocukların çığlıklarına, duygularına kulak verin. Sanat ve sanatçılarımızın eserleri, savaşın yarattığı dramı mahşeri vicdana aksettirmekle kalmayacak aynı zamanda barışa dair umudumuzu da pekiştirecektir."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.