Dolar 32,4937
Euro 34,7859
Altın 2.441,89
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 19°C




















‘Murat Yüksel Kütüphanesi’ hizmete açılıyor

‘Murat Yüksel Kütüphanesi’ hizmete açılıyor
22 Eylül 2023 13:18
203
A+
A-

Ortahisar Belediyesi; eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerini desteklemek amacıyla açtığı kütüphanelere bir yenisini daha ekliyor. Dijital Gençlik Kütüphanesi, Akyazı Kütüphanesi ve Sayvan Derya Hoş Kütüphanesi’ni ilçeye kazandıran Ortahisar Belediyesi şimdi de Murat Yüksel Akademik Araştırma Kütüphanesi’ni hizmete açıyor. 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde hayata geçirilen Murat Yüksel Akademik Araştırma Kütüphanesi 22 Eylül Cuma Günü saat 14.00’te resmi olarak hizmete açılacak.

Bünyesinde yaklaşık 4400 adet kitap bulunan, Arapça ve Farsça elyazması eserlerin de yer aldığı Murat Yüksel Kütüphanesi araştırmacılar, uzmanlar ve öğrenciler için mükemmel bir çalışma ortamı sunuyor.

Murat Yüksel Akademik Kütüphanesi’nde incelemelerde bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kütüphanede yer alan kitap ve eserlerle ilgili Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Saadettin Önsel ile kütüphanenin kurulmasına danışmanlık eden Tarihçi-Yazar Mustafa Yazıcı’dan bilgi aldı.

“HER KÜTÜPHANE BİR MEDENİYETTİR”

Belediyenin işlettiği müstakil kütüphanelerin yanında okullara da kütüphane kurulmasına da destek verdiklerini ifade eden Başkan Genç, “Ortahisarımızın, kütüphaneler ve müzelerle anılması hedeflerimizden bir tanesiydi. Kültür sanat şehri olmanın alametifarikalarından bir tanesi de müzeler ve kütüphanelerin sayısıdır. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak ilçemizin kütüphanelerle ve müzelerle anılmasını sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz. Kitap okumanın, yeni bir şeyler öğrenmenin, kitaplarla dost olmanın toplumumuza olan katkıları yadsınamaz. Her kütüphane bir medeniyettir, her kitap da ayrı bir dünyadır. Ne kadar kitaplarla haşır neşir bir toplum oluşturursak, o kadar sağlıklı bir toplum meydana getirmiş oluruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.