Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 23°C




















EYLÜL AYININ İLK MECLİS TOPLANTISINDA GENÇ, ORBEL İŞÇİLERİNE MÜJDEYİ VERDİ

EYLÜL AYININ İLK MECLİS TOPLANTISINDA GENÇ, ORBEL İŞÇİLERİNE MÜJDEYİ VERDİ
4 Eylül 2023 19:04
151
A+
A-

Ortahisar Belediyesi’nin eylül ayı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis oturumu ağustos ayında verilen ara tatil nedeniyle saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Başkan Genç, meclis oturumunda temmuz ve ağustos ayında belediyenin proje ve faaliyetleriyle ilgili sunum yaptı.

2023 TEKNOFEST kapsamında Akrasay’da yapılan roket yarışmasında orta irtifada 3.’lük derecesi alan KTÜ-Ortahisar Belediyesi Creatiny Roket Takımının üyeleri ve hocaları da meclis oturumuna katıldı.

Ortahisar Belediyesi Creatiny Roket Takımı geçen yıl TEKNOFEST’te yüksek irtifada 2. olmuştu. Birçok başarıya imza atan Ortahisar Creatiny Roket Takımı Kaptanı KTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Umut Genç, video sunumu eşliğinde meclis üyelerine hitap etti.

“SAVUNMA SANAYİİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

Roket Takımı Kaptanı Umut Genç, Trabzon’da ilk defa roket motoru üretmeye başlayacaklarına vurgu yaparak şöyle konuştu: “Bundan sadece 3 sene önce Trabzon’da bu alanda çalışma yoktu. Biz roket yapacağız, gökyüzüne ulaşacağız dediğimizde bu abartılı bir hayal olarak görülüyordu. Üst üste 2. kez Türkiye’nin en iyileri arasına ismimizi yazdırdık. TEKNOFEST’te de bir kez daha ödül almaya hak kazandık. Ödülümüzü dün bu saatlerde Selçuk Bayraktar’dan teslim aldık. 
Aksaray’da 40 dereceyi aşan sıcaklıkta roketimizi montajını yapıp başarılı bir uçuş gerçekleştirdik. Üç senedir çalışmalar yürüten bu tecrübeli ekibimiz şimdi çok daha zorlu mücadeleyle uğraşıyor. Ülkemizin milli bağımsızlığı için roket motoru üretme konusunda Ortahisar Belediyesi’nin destekleriyle birlikte Trabzon’da çalışma gerçekleştireceğiz. Bu çalışma sonucunda ülkemizin savunma sanayisine roket motoru üreterek destek olacağız. Roket motorları Türkiye’ye Amerikalı bir firma tarafından satılıyor ve ROKETSAN tarafından bize teslim ediliyordu. Bu sene Amerika’da da yarışmaya katıldık. ABD’den de elimiz boş dönmedik. Teknolojik anlamda büyük beğeni alan takımımız ile motor konusunda da Meksika takımı tecrübeliydi. Biz

teknolojide onlara, motor konusunda da onlar bize destek verecek. Anlaşma sağladık. Biz teknoloji konusunda tecrübelerimizi paylaştık, onlar da bize motor konusunda bilgi paylaştı. Yaklaşık 6 ay sonra güvenlik önlemleri alarak Trabzon’da kendi motorlarımızı denemeye başlayacağız.”

Roket Takımı Kaptanı Umut Genç, takıma desteklerinden dolayı KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ile Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti.

Meclis gündeminden önce Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ORBEL işçilerinin maaşlarıyla ilgili de bir müjdeyi paylaştı.

“DUYARSIZ KALMADIK”

Enflasyonist ortam nedeniyle yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen ORBEL işçilerinin maaşlarına seyyanen 2000 TL’lik artış yaptıklarını belirten Başkan Genç, şöyle konuştu: “Sendikamızla birlikte ORBEL çalışanlarımızla ilgili görüştük. Şubat ayı toplu iş sözleşmemizin yıl dönümüydü. Yeni bir toplu iş sözleşmesi yaptık. Bu toplu iş sözleşmemizin yenileme dönemi yılbaşındaydı. Ancak arada yaşanan enflasyon nedeniyle oluşan değer kaybı nedeniyle o zaman mesai arkadaşlarımızın refahı konusunda bir sıkıntı olmamasına rağmen, hatta onların mutlu olmalarına rağmen enflasyonist ortam nedeniyle şimdi biraz düşük kaldı. Bu konuda da duyarsız kalmadık. Bu konuda da hukuken yılbaşını beklememiz gerekmesine rağmen, yılbaşını beklemeden arada bir iyileştirme yapmamızın mesai arkadaşlarımız, hem de belediye iradesi açısından gerekli olduğu konusunda mutabakata vardık. Arkadaşlarımızla da yaptığımız toplantı sonucunda yılbaşında da sözleşmeden kaynaklı artış, memur maaşlarına endeksli artış oranımız ve enflasyon farkı hariç olmak üzere bu aydan itibaren ORBEL bünyesindeki bütün mesai arkadaşlarımıza 2000 TL daha aylık seyyanen iyileştirme yaptık. Bunu gerekli gördük. Mesai arkadaşlarımızın mutluluğu bizim için önemli. 2000 lira gidere tabi olmayan net bir ücret olarak verilecek. Çünkü biliyorsunuz bazı dönemlerde vergi vs. dolayısıyla eksilmeler oluyor. Yani seyyanen net 2000 lira mesai arkadaşlarımızın ücretlerinde iyileştirme yaptık. Yılbaşında memur maaşına uygulanan artı enflasyon farkıyla beraber yine sözleşmeden kaynaklı artışımızı da hukuken yapmaya devam edeceğiz. Bu ara dönemde mesai arkadaşlarımızın refahına imkânlarımız ölçüsünd

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.