Dolar 32,4054
Euro 34,7939
Altın 2.409,54
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















Üniversiteli öğrenciler Başkan Genç’i ziyaret etti!

Üniversiteli öğrenciler Başkan Genç’i ziyaret etti!
27 Ağustos 2023 12:45
133
A+
A-

Ortahisar Belediyesi’nin açtığı üniversiteye hazırlık kurslarından YKS sınavını kazanarak yükseköğretim programlarına yerleşen öğrenciler, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Öğrencileri tek tek tebrik eden Başkan Genç, üniversiteye hazırlık süreci, kazandıkları bölümler ve kariyer hedefleriyle ilgili öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrenciler de eğitim faaliyetlerine yaptığı desteklerden ötürü Başkan Genç’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Genç, öğrencilere üniversite eğitiminde kendilerini geliştirmeleri için bol bol kitap okumalarını ve en az bir yabancı dil öğrenmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

398 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTELİ OLDU

Ortahisar Belediyesi’nin 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında “Üniversiteye Hazırlık Yetiştirme ve Destekleme Kursu”nda eğitim gören öğrencilerden % 87’si üniversiteli oldu. Üniversiteye hazırlık kursuna devam eden 550 öğrenciden 181 öğrenci lisans, 217 öğrenci ise ön lisans programları olmak üzere toplamda 398 öğrenci yükseköğretim programlarına yerleşti.

28 öğrenci ise ek yerleştirmeye başvuracak. Ortahisar Belediyesi’nin Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği kurslarda 42 öğretmen görev yaptı.

“EĞİTİM VE ÖĞRETİM EMEK İSTER”

Üniversite eğitiminde başarılı olmak için öğrencilere derslerine düzenli olarak çalışmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Başkan Genç, “Üniversiteye hazırlık süreciyle ilgili hangi konuda olursa olsun, her türlü desteği vermeye hazırız. Bu konuda oldukça hassasız. Üniversiteyi kazanan siz değerli öğrencilerimize yükseköğrenim hayatlarında başarılar diliyorum. Eğitim ve öğretim emek isteyen, çok çalışmayı, çaba sarf etmeyi gerektiren bir alan… Ama bu alanda sarf edilen hiçbir emek de sizlerde örneğini gördüğümüz gibi; karşılıksız kalmıyor. Mutlaka bu çalışmalarınızın ve yoğun gayretlerinizin karşılığında bir netice alıyorsunuz. İşte sizler de bunu gerçekleştirdiniz… Hepinizi tebrik ediyorum, kutluyorum. İnşallah, ilerleyen yıllarda sizleri bu millete hizmet yolunda çok değerli görevlerde ve makamlarda görürüz.” ifadelerine yer verdi.

“BAŞARI ÇITAMIZ HER GEÇEN YIL YÜKSELİYOR”

Eğitim söz konusu olduğunda belediyenin bütün imkânlarını zorladığına vurgu yapan Başkan Genç, “Belediyemizin eğitimle ilgili doğrudan bir görevi olmamasına rağmen eğitim ve öğretimi altın kaplama yol yapmaktan daha değerli olarak görüyoruz. Ülkemizi emanet edeceğimiz genç nesillerimizin her alanda donanımlı bireyler olarak yetişmesi, bu vatana, bu millete hayırlı birer evlat olarak hizmet etmesi bütün milletimizin ortak arzusudur. Eğitim söz konusu olduğunda akan sular durur… Bu amaçla açtığımız üniversiteye hazırlık kurslarında her geçen yıl başarı çıtamız daha da yükseliyor. Bu da öğrencilerimizin, ailelerimizin, hocalarımızın gayreti sayesinde oluyor. Ben bir kez daha onlara da teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Başkan Genç; Halk Eğitim Müdürü Mustafa Balaban, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş ile Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hacı Nail Altunay’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kazanan öğrencilerin fakültelere dağılımı şöyle: Eczacılık 1, mühendislik 9, fen edebiyat ve eğitim fakültesi 48, mimarlık 7, güzel sanatlar fakültesi 5, ilahiyat fakültesi 9, iktisadi idari bilimler fakültesi 44, iletişim fakültesi 21, sağlık bilimleri fakültesi 26, spor bilimleri fakültesi 9 ve turizm

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.