Dolar 32,3928
Euro 34,8295
Altın 2.439,00
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 19°C




















BAŞKAN ZORLUOĞLU’NDAN ENFLASYONUN ÇOK ÜZERİNDE ZAM

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NDAN ENFLASYONUN ÇOK ÜZERİNDE ZAM
4 Ağustos 2023 18:45
135
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imza töreni yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından imzalanan sözleşme kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ’de çalışan toplam 2381 işçiye 2024 yılı sonuna kadar yüzde 61 oranında zam yapıldı. Başkan Zorluoğlu ayrıca Ramazan Bayramı’nda 4, Kurban Bayramı’nda 8 yevmiye olmak üzere toplam 12 yevmiye ikramiye verileceğini müjdeledi. Toplu iş sözleşme törenine yoğun ilgi gösteren belediye işçileri, verilen zam oranı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen ve işçilerin de yoğun ilgi gösterdiği sözleşme imza töreninde Trabel A.Ş., Turkuaz A.Ş., Trabitaş, TULAŞ, Kent A.Ş. ve TRABSU A.Ş.’de görev yapan toplam 2381 işçiye yüzde 61 oranında zam yapıldı. Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Süleyman Gün, Şirket Genel Müdürleri, Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Şevket Çelik ve daire başkanları katıldı.

YÜZDE 23’ÜN ÜZERİNDE REFAH PAYI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada, “Sözleşme kapsamında 6 şirketimizde toplam 2381 çalışanımız var. Sözleşme süremiz 18 sekiz ay. Sözleşme hükümleri gereği 6 ayda bir arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Belediyemizin imkânları, işçimizin beklentileri değerlendirilecek ve 6 ayda bir bu sözleşmeyi bir anlamda revize etmiş olacağız. Sözleşmenin geçerli olduğu tarihteki enflasyon oranı geçen yazdan bu yaza kadar yüzde 38 civarında çıkmıştı. Ancak ekonomik imkânlarımızı, belediyemizin olanaklarını maksimum zorlamak suretiyle biz enflasyonun epey üzerinde bir zam yapmaya karar verdik. Elbette ekonomik şartları, geçim şartlarını biliyoruz. Dolayısıyla bu sözleşmede tüm şirketlerimizdeki personelimize, enflasyonun üzerinde bir refah payı olarak yüzde 61 oranında ücret artışı yapmaya karar verdik. Bu enflasyonun yaklaşık yüzde 23 üzerinde bir refah payı anlamına geliyor” dedi.

ARALIK AYINDA YENİDEN BİR ARAYA GELECEĞİZ
Aralık ayı sonunda yeniden bir araya gelineceğini de belirten Başkan Zorluoğlu, “Ortaya çıkacak Türkiye’nin genel ekonomik durumuna ve belediyemizin ekonomik imkânlarına göre 4.5 yıldır yaptığımız gibi yine bütün gücümüzle çalışanımızın yanında olacak şekilde bir hareket tarzıyla ocak ayında yevmiyeleri ve toplam ücretleri değerlendirmiş olacağız. Bu manada işçimizin en düşük ücreti 18 bin liranın üzerine çıkmış oluyor. Tabii sorumluluk vesaire gibi hususlarla ve diğer yardımlarda ortalama daha da yükselmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

GÖNLÜM HER ZAMAN İŞÇİDEN YANA
Gönlünün her zaman işçiden yana olduğunu da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Çalışanımızın mutlu olması demek bizim buradaki hizmetlerimizin daha kaliteli daha hızlı ve daha verimli bir şekilde yerine getirilmesi demek. Çalışanlarımızın yüzünün gülmesi, işlere, hizmetlere çok olumlu yansıyor. Bu çerçeveden bakıyoruz ama diğer taraftan da ekonomik anlamda şu anda biz de Büyükşehir Belediye olarak arzu ettiğimiz ferahlıkta değiliz. İnşallah aklımızdaki projeleri önümüzdeki birkaç ay içerisinde hayata geçirdiğimizde yıl sonuna doğru bir miktar daha rahatlamış olacağız. İmkânlarımız arttıkça işçilerimizin de bu imkânlardan daha fazla faydalanmasına olanak sağlayacağız.

İKİ TARAF DEĞİL AİLEYİZ
Sendika ile iki ayrı taraf olmadıklarını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Biz neticede iki taraf değiliz. Esasında bir bütün aileyiz. Tıpkı normal bir aile gibi, aile bütçesi var. Bu bütçeyi mümkün oldukça herkese en optimal ölçekte dağıtmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz … Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve işçilerin günün anısına fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.