Dolar 44,0738
Euro 51,2211
Altın 7.248,14
BİST 13.078,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 10°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
10°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 8°C
Paz 7°C
Pts 8°C












Reklam

BAŞKAN GENÇ: SANAT SİYASETİN ÜZERİNDEDİR

BAŞKAN GENÇ: SANAT SİYASETİN ÜZERİNDEDİR
6 Şubat 2026 13:45
508
A+
A-

Ressam Hacer Sarı’nın “Deniz, Toprak, Zaman” adlı sekizinci kişisel sergisinin açılışına katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sanatın özgün olduğuna vurgu yaparak, “Sanat siyasetin de üzerindedir” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ressam Hacer Sarı’nın “Deniz, Toprak, Zaman” isimli sekizinci kişisel sergisinin açılışına katıldı. Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan ve 60 eserden oluşan serginin temasını son derece anlamlı bulduğunu ifade eden Başkan Genç, deniz, toprak ve zaman kavramlarının insan hayatının tamamını kuşatan temel değerler olduğuna dikkat çekti. Bu güçlü kavramların sanatsal bir dille tuvale yansıtılmasının çok kıymetli olduğunu belirten Genç, Hacer Sarı’nın eserlerinde bu derinliği başarıyla ortaya koyduğunu söyledi. Trabzon’un doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehir olduğunu ancak esas ayırt edici özelliğinin tarih, kültür ve sanatla şekillenen kimliği olduğunu vurgulayan Başkan Genç, “Bu tür sergiler şehrimizin kültürel hafızasını güçlendiriyor, Trabzon’a değer katıyor” dedi.

SANATÇININ YAPTIĞINI BAŞKASI YAPAMAZ
Sanatın özgün yapısına özellikle vurgu yapan Başkan Genç, “Bir belediye başkanının yaptığı hizmetleri yarın başka bir başkan aynı şekilde, hatta daha iyisini yapabilir. Ancak sanat özgündür. Onu yalnızca sanatçının kendisi ortaya koyabilir. Bu nedenle sanat, siyasetin de üzerindedir ve çok kıymetlidir” diye konuştu. Ressam Hacer Sarı’nın eserlerinin Trabzon’un kimliğine ve kültürel birikimine önemli katkılar sunduğunu da dile getiren Başkan Genç, başta Hacer Sarı olmak üzere serginin hayata geçirilmesinde emeği geçenleri tebrik ederek sanatçılar ve sanatseverlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kartvizit

Kartvizit Baskı

Markanız için modern ve profesyonel kartvizit tasarımları.

Hemen Sipariş Ver
haber yazarı ıstanbul spor guncel