Dolar 43,3826
Euro 51,3985
Altın 7.109,10
BİST 13.018,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 13°C
Az Bulutlu
Trabzon
13°C
Az Bulutlu
Pts 14°C
Sal 16°C
Çar 16°C
Per 15°C












61medya Logo
Oto Koku
Trabzon Oto Koku

Ferah ve kaliteli oto kokular

İncele
Katalog
Ürün Kataloğu

Geniş ürün yelpazesi

İncele
A5 Broşür
A5 Çift Yönlü Broşür

Şık ve kaliteli broşürler

İncele
Islak Mendil
Trabzon Islak Mendil

Markanızı her yerde hatırlatın

İncele
Trabzon Magnet
Trabzon Magnet

Kaliteli ve şık magnetler

İncele
Drone Fotoğraf
Trabzon Drone Fotoğraf

Profesyonel drone çekim hizmetleri

İncele
Logo Tasarım
Trabzon Logo Tasarım

Markanıza özel modern logo tasarımı

İncele
Reklam Filmi
Trabzon Reklam Filmi

Profesyonel reklam filmi çekimi

İncele

Trabzon Sanat Tiyatrosu’nda yılın ilk oyunu “Karagöz’ün Gözü Kara”

Trabzon Sanat Tiyatrosu’nda yılın ilk oyunu “Karagöz’ün Gözü Kara”
25 Ocak 2026 22:22
244
A+
A-

Trabzon Sanat Tiyatrosu, kuruluşunun 34. yılındaki ilk yeni oyununu, senarist ve sanat yazarı Erdem Beliğ Zaman’ın ‘’Karagöz’ün Gözü Kara‘’ adlı oyunuyla açıyor.
Tek perdelik oyunun yönetmenliğini, aynı zamanda tiyatronun da genel sanat yönetmeni olan Necati Zengin üstlenirken; Serkan Serbest-Karagöz, Miraç Bozal-Hacivat, Lale İskenderoğlu-Hacivat’ın Karısı, Süleyman Sırtkaya-Tuzsuz Deli Bekir, A.Songül Nadir-Cepçi Menekşe, Seymen Ali Pervanoğlu-Laz, Nevzat Ofluoğlu-Polis, İlayda Tığsavaş-Yaşlı Kadın ve Mete Aslan- Karagöz’ün Oğlu ile rolleri paylaşan isimler oldular.
Dekorunu Nevzat Ofluoğlu’nun, kostümlerini A.Songül Nadir’in, fotoğraf sorumluluğunu Cemre Can Avcı’nın, ses, efekt ve ışık görevini Aygül Aslan’ın yaptığı ‘’Karagöz’ün Gözü Kara’’ Trabzon’da ilk kez, Trabzon Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenecek.
TST’nun Genel Sanat Yönetmeni Necati Zengin’de: ’’ Bu oyun Trabzon’da ilk kez oynanacak. Değerli yazarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ama sözde sanat şehri olan Trabzon’da, tiyatro gruplarının ne prova yapacağı doğru dürüst bir salon ne de oyunlarını sergileyeceği ses akustiği iyi olan bir salon var. Bu oyun için bize sahnesini açan Ortahisar Belediyesi’ne de teşekkür ediyoruz. Neşeli bir oyun seyretmek isteyenler, bu yeni oyunumuzu kaçırmasınlar.’’ diye konuştu.
Bu ödüllü eserini tiyatro dünyasına kazandıran Erdem Beliğ zaman, aynı zamanda Nefes gazetesindeki köşesinde sanat yazıları yazmaya ve senaryo çalışmalarına da devam ediyor.
Ortahisar Belediyesi’ Nikah Salonu’nda, yarın akşam (26 Ocak), saat: 20.oo’de, ilk kez ‘perde’ diyecek olan tek perdelik ve 70 dakika süresi olan bu oyun için, uzun bir süreden beri devam eden çalışmalarını tamamlayan ‘’Karagöz’ün Gözü Kara’’ ekibi, söz konusu oyunu önümüzdeki şubat ayının 3, 9, ve 10. günlerinde de sahneye koyacak.
Karagöz’ün Gözü Kara’nın, önümüzdeki aylarda, Trabzon’un bazı ilçelerinde ve komşu illerde de sergilenmesi bekleniyor.

haber yazarı ıstanbul spor guncel