Dolar 43,2990
Euro 50,7352
Altın 6.728,87
BİST 12.728,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 8°C
Açık
Trabzon
8°C
Açık
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 12°C
Paz 14°C












61medya Logo
Oto Koku
Trabzon Oto Koku

Ferah ve kaliteli oto kokular

İncele
Katalog
Ürün Kataloğu

Geniş ürün yelpazesi

İncele
A5 Broşür
A5 Çift Yönlü Broşür

Şık ve kaliteli broşürler

İncele
Islak Mendil
Trabzon Islak Mendil

Markanızı her yerde hatırlatın

İncele
Trabzon Magnet
Trabzon Magnet

Kaliteli ve şık magnetler

İncele
Drone Fotoğraf
Trabzon Drone Fotoğraf

Profesyonel drone çekim hizmetleri

İncele
Logo Tasarım
Trabzon Logo Tasarım

Markanıza özel modern logo tasarımı

İncele
Reklam Filmi
Trabzon Reklam Filmi

Profesyonel reklam filmi çekimi

İncele

Trabzon İçin Radikal Sağlık Raporu: “İlçe Hastaneleri Kapatılsın, 3 Ana Merkez Güçlendirilsin

Trabzon İçin Radikal Sağlık Raporu: “İlçe Hastaneleri Kapatılsın, 3 Ana Merkez Güçlendirilsin
12 Aralık 2025 17:26
452
A+
A-

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, Trabzon’un “Sağlık Şehri” vizyonuna kavuşması için ezber bozan bir eylem planı açıkladı.

Yılmaz, küçük ilçelerdeki hastanelerin kapatılarak; kaynakların Merkez, Of ve Vakfıkebir’de toplanmasını önerdi.

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, Trabzon’un sağlık altyapısının geleceği ve verimliliği üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trabzon’un “Sağlık Şehri” iddiasını sürdürebilmesi için acil ve kararlı bir eylem planına ihtiyaç duyulduğunu belirten Yılmaz, siyasi kaygılardan uzak, tamamen hizmet odaklı yeni bir yapılanma çağrısı yaptı.

Kartvizit

Kartvizit Baskı

Markanız için modern ve profesyonel kartvizit tasarımları.

Hemen Sipariş Ver

“Dr. Mehmet Topsakal Öncülüğünde Harekete Geçilmeli”

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal’dan övgüyle bahseden Yılmaz, değişimin anahtarının tecrübeli bürokratlarda olduğunu belirtti. Yılmaz, “Trabzon’un evladı, şehirle bütünleşmiş, insan odaklı ve sağlığın temelinden gelen Sayın Dr. Mehmet Topsakal nezdinde, Sağlık Bakanlığı tarafından bu eylem planının uygulanması Trabzon için elzemdir. Kendisinin tecrübesi ve milletvekillerimizin desteği ile güçlü bir istişare yapılarak bu plan derhal hayata geçirilmelidir” dedi.

3 Ana Merkez: Merkez, Doğu ve Batı

Mustafa Yılmaz’ın sunduğu eylem planının temelini “bölgesel güçlendirme” oluşturuyor. Plana göre Trabzon sağlık hizmetleri şu üç ana sacayağı üzerine kurulmalı:
* Trabzon Merkez: Yapımı süren Şehir Hastanesi.
* Doğu Yakası: Of Devlet Hastanesi.
* Batı Yakası: Vakfıkebir Devlet Hastanesi.

Yılmaz, “Trabzon şehir merkezindeki Şehir Hastanesi ile birlikte, doğudaki Of ve batıdaki Vakfıkebir hastanelerinin güçlendirilmesi, yatak kapasitelerinin artırılması ve revize edilmeleri bu şehir için vazgeçilmez bir çözümdür” ifadelerini kullandı.

“Zarar Eden İlçe Hastaneleri Kapatılmalı”

Yılmaz’ın açıklamalarındaki en dikkat çekici bölüm ise küçük ilçe hastanelerine yönelik kapatma çağrısı oldu. Personel yetersizliği, donanım eksikliği yaşayan ve bütçe açığı veren kurumların kapatılmasını savunan Yılmaz, şu ilçeleri işaret etti:

“Of, Araklı, Köprübaşı, Sürmene, Çaykara, Arsin, Maçka, Akçaabat, Tonya, Vakfıkebir ve Düzköy ilçelerinde bulunan verimsiz hastaneler ile Çarşıbaşı ve Hayrat gibi ilçelerdeki 24 saat hizmet veren sağlık merkezleri kapatılmalıdır. Buralar personel ve doktor yetersizliği yaşamakta, kaliteli hizmet sunamamakta ve giderlerini karşılayamadığı için Bakanlık ödeneği ile ayakta durmaktadır.”

Beşikdüzü ve Dernekpazarı ilçelerinde hastane veya 24 saatlik merkez olmamasına rağmen bir sıkıntı yaşanmadığını örnek gösteren Yılmaz, bu modelin genele yayılması gerektiğini savundu.

“Amaç Oy Değil, Kalite ve Tasarruf Olmalı”

Bu radikal dönüşümün hem ülke ekonomisine tasarruf sağlayacağını hem de Sağlık Bakanlığı’nın sırtındaki sürekli destek yükünü hafifleteceğini vurgulayan Mustafa Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Amaç oy toplamak olmamalı; amaç kaliteli, vizyonlu Şehir Hastanesinin yapılmasıyla ilçelerdeki tüm küçük hastanelerin kapatılmasıdır. Şehrin doğu ve batısında (Of ve Vakfıkebir) donanımlı, kesintisiz hizmet veren çok daha güçlü hastaneler oluşturulmalıdır. Bu, Trabzon’un toparlayıcı ve kaliteli hizmet sunması için şarttır.”

Şehir Merkezindeki Hastanelerin Durumu

Yılmaz, şehir merkezindeki mevcut hastaneler için de yol haritasını çizdi:
* Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Daha az yatak kapasitesi ile mevcut yerinde hizmete devam etmeli.
* Fatih Devlet Hastanesi: Yıkılarak yerine daha donanımlı, büyük ve yeni bir hastane yapılmalı.
Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı, bu eylem planının Trabzon’un sağlık turizmi ve hizmet kalitesi açısından “olmazsa olmaz bir gerçek” olduğunu vurgulayarak sözlerini tamamladı.

haber yazarı ıstanbul spor guncel